Osmaniye’de sayıları 350’yi bulan 2. el eşya satan esnaf kış mevsiminin gelmesi sebebiyle kapalı alan problemi yaşıyor. Osmaniye 2. El Eskiciler Hurdacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Gökçen şunları söyledi:

"Biz daha önce kapalı alandaydık. Kapalı alandan bizi kaldırdılar. Yerimiz iptal edildi. Pandemi döneminde belediyeye müracaat ettik. Bize pandemiden sonra sorunlarınızı çözeceğiz, diye söz verdiler. Bizim 350 tane esnafımız var. Bu 350 esnaftan 33 tanesine ancak yer verildi, geriye kalan esnafımız mağdur durumda işe çıkmaz oldular.

Havalar sıcak, yağış yok ondan dolayı insanımız açık alanda durabiliyor. Ama belediyenin kapalı alanı var. Haftanın diğer günlerinde mahalle sakinlerinin araçlarına otopark olarak kullanılıyor. Bizim de isteğimiz belediye bize kendi istedikleri bir günde sabah 06:00 ile akşam 17:00 arasında kapalı alanda bize yer vermeleri. Bu dönemde de ekonomik nedenlerden dolayı 2. el malzemelerine rağbet arttı. İnsanlarımız 2. el malzemeye yöneldi. Biz de bir nevi vatandaşlık hizmeti yapıyoruz. İkinci el malzemeleri alıyoruz, onarıyoruz, tamiratını yapıyoruz, getirip vatandaşın alım gücü doğrultusunda vatandaşın hizmetine sunuyoruz.”

Pazara alışverişe gelen vatandaşlardan Gülcan Engin, “Türkiye’de malum ekonomi gerçekten çöktü, esnaf bitti. İnsanlar artık sıfır kıyafetler eşyalar alamıyorlar. Gerçekten durum çok kötü. İnsanlar 2. eli tercih ediyorlar çünkü güçleri yetmiyor, yoksulluk çok oldu artık. Zenginler zaten zengin ama olan gerçekten fakire oluyor, yoksula oluyor. Ekonomi bitti esnaf bitti her şey bitti" diye konuştu.

Emekli vatandaş bir vatandaş, "Biz de emekliyiz işte buradan alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz. Maaşımız asgari ücretten az, ne yapacağız? diye konuşurken başka bir vatandaş Derviş Gök ise, "İmkanlarımız el vermiyor, mecburiyetten yani. Fiyatlar ucuz ,ucuz derken şöyle alt gelirli vatandaşlar için uygun" dedi.