Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan Ordu Fen Lisesi'nde, Işık Cemaatine ait kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Lise Müdürü Turgay Türkmen'in talimatıyla her bir öğrenciye 3’er kitap ücretsiz bir şekilde dağıtıldı. Kitapların taşındığı kolilerin üzerinde, "Merhum İsmail Hafız ve merhume Vasfiye Şimşirgil'in ve tüm geçmişlerimizin ruhları için hediyemizdir" etiketleri yapıştırıldı. 

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kitapların ÇEDES kapsamında dağıtıldığını açıkladı. Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü, kitap dağıtımından haberdar olmadığını ileri sürdü. 

EMEP'TEN AÇIKLAMA

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, “AK Parti iktidarı, müfredat değişiklikleriyle eğitimin dinselleştirilmesinin önünü açarken cemaatlerle yaptığı protokollerle de siyasal İslam propagandasının yaygınlaştırılmasını sağlamaktadır. ÇEDES ile okullara imam görevlendirilmesinin yolu açılırken dini yayınların yaygın dağıtımı da yapılmakta. Eğitimde fırsat eşitliği ve laiklik yok edilmektedir. En son Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aile kitapçığında yazılanlarla Ordu Fatih Lisesi’nde Işık Cemaatinin kitaplarının ücretsiz dağıtımı son örneklerdir. Bu konuda soruşturma hemen  başlatılmalıdır” çağrısı yaptı.