TBMM Genel Kurulu’nda, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşülüyor. Görüşme sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 hapis cezası ve siyasi yasak kararı verildiği haberi ulaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İmamoğlu’na verilen ceza ile ilgili şöyle konuştu:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 20 yılının muhasebesini yaptık burada. Bugün bu saatlerde alınan karar da açık ve net bir şekilde göstermiştir ki Adalet Kalkınma Partisi’nin son bütçesidir, iktidarın son bütçesidir. Bu iktidarınızın, zulmünüzün son 6 ayına girdiğinizin en önemli göstergesidir. Buradan size söylüyorum, seçim günü 20 yılda yaptıklarınız, hukuksuzluklar, haksızlıklar gözünüzün önünden film şeridi gibi geçecek. Diyeceksiniz ki ‘Unutalım bunları, biz böyle bir şey yapmadık’. Bu haksızlığı, bu anti demokratik uygulamaları biz size unutturmayacağız. Bir daha bu ülkenin başına bu kadar liyakatsiz, bu kadar aciz, bu kadar anti demokratik uygulamalara imza atan bir iktidar gelmesin diye. Sanıyorsunuz ki gitmeyeceğiz, öyle bir gideceksiniz ki. Haksız ve hukuksuz yere milletin iradesine ket vurduğunuz için gideceksiniz, milyonları açlık sınırının altında yaşattığınız için gideceksiniz.”

“İKTİDARINIZI KAYBETMEMEK İÇİN”

Adıgüzel, yurttaşların seçimi beklediğini kaydederek, “Gidiyorsunuz ama hiç güzel miras bırakmıyorsunuz, arkanızdan kimse ‘İyi bilirdik’ demeyecek. Sadece çocuk istismarcıları, mafya baronları, uyuşturucu baronları ve beşli çeteleriniz bunu söyleyebilir. Ama 85 milyon sizi uyuşturucuya, mafyaya teslim olmuş, anti demokratik uygulamalara imza atan, çocuk istismarcılarının önünü açan, kurumları batırmış, liyakatten anlamayan bir halde hatırlayacak. Siz nasıl bu hale geldiniz. 20 yıl önce sizin genel başkanınız bir şiir okuduğu için cezalandırılmadı mı? Siz o gün ‘Biz yasaklarla mücadele edeceğiz, siyasi yasakların karşısında duracağız’ diyerek ortaya çıkmadınız mı? Bugün ne yapıyorsunuz, aldığınız güçle iktidarınızı kaybetmemek için hep bir ağızdan bütün uygulamalara imza atıyorsunuz” dedi.

Adıgüzel, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesini de hatırlatarak, “Haksız hukuksuz veriler ile, kişiye özel hassas sağlık verilerini, kişinin memur olup olmadığını içeren kişisel verileri kullanarak, 6 Mayıs’ta YSK’yı baskı altına alarak seçimleri iptal ettiniz. Peki ne oldu? 23 Haziran’da seçmen size öyle bir şamar vurdu ki 800 bin oy ile tekrar Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Siz iflah olmazsınız, İstanbul gitti, bunu bilin. Türkiye de gidecek. İstanbul’un rantını, kupon arazilerini rüyasında gören genel başkanınıza bunu tekrar söyleyin. Bu millet halkın iradesine uymazsanız sizi şamar oğlanına çevirir” diye konuştu.