Haber: Habere Tanık

İki gün önce CHP’nin Rize, Çayeli ilçesinde seçim irtibat bürosuna saldırı düzenlenmiş saldırıda Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afiş ve pankartları parçalanmıştı.

Bu saldırının ardından dün gece Rize merkezde billboardlarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ait afişler kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından tahrip edildi. Rize merkez de asılı bulunan CHP ye ait tüm afişler ise sökülüp atıldı. Afişlemelerden sorumlu CHP Rize il gençlik kolları başkanı Muharrem Diler, saldırıların kontrollü ve bilinçli bir organizasyonla yapıldığını iddia ederek, “Bunlar tehlikeli oyunlardır” diye tepki gösterdi.

“CHP Çayeli seçim bürosuna saldıranlar yakalandı”

Rize de CHP’ye yönelik saldırılar devam ediyor. 4 Mayıs 2023 tarihinde kimliği belirsiz kişiler CHP Rize, Çayeli ilçesinde açtığı seçim İrtibat Bürosu’na saldırıp CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ait afiş ve pankartları parçalayıp kaçmıştı. Polis güvenlik kameralarından tespit ettiği 3 ismi bugün gözaltına aldı. Saldırganlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

CHP Çayeli ilçe seçim irtibat bürosuna yapılan bu saldırının ardından dün gece Rize merkez menderes bulvarında bulunan Belediye ye ait billboardlarda CHP il örgütü tarafından asılan Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişleri parçalandı. Bu olayın ardından Rize merkezde çeşitli yerlere asılan Kemal Kılıçdaroğlu’na ait tüm afişler kontrollü bir şekilde kaldırılıp çöpe atıldığı ortaya çıktı. Rize şehir merkezinde yalnızca AKP; MHP, BBP ile yeniden refah partisine ait afişler yer aldığı görüldü.

CHP seçim irtibat bürosu ve Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait afiş, pankartların parçalandığını tespit eden CHP Rize il gençlik kolları başkanı Muammer Diler, saldırıların bir yerlerden kontrol edildiğine dikkat çekerek şunları söyledi;

“İKTİDARIN PARTİMİZN ALEYHİNDEKİ PROPROVAKATİF SÖYLEMELERİ ARDINDAN SALDIRI GERÇEKLEŞİYOR”

“Gördüğünün gibi Rize’deki reklam billboardlarımıza saldırı oluyor. Viyadüklere astığımız pankartlar da teker teker kopartıldı. Buradan görüyoruz ki iktidar sahiplerinin yaptığı provakatif söylemlerle birlikte birileri kendilerine mesaj alıyor. Bunlar tehlikeli oyunlardır. Burada yaşananları Rize halkının taktirine bırakıyoruz. Ötekileştirenler kaybedecek, birleştirenler kardeşçe yaşamı öne sürenler kazanacaktır. Bizler şikâyette bulunduk. Biliyoruz ki bu davranışlar sonda olmayacak. Ama son 10 gün kaldı. Sizler böyle engellemelerle baharın gelişini engelleyemezsiniz. 10 gün sonra bu ülkenin Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır” dedi.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu