İzmir'in Bornova ilçesinde Bornova Kültür Merkezi'nde, 1 Kasım’da AKP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "İlk Oyum Erdoğan'a" isimli etkinliğe Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerinin götürüldüğü ortaya çıktı. Etkinlik için öğrenci velilerine, teknoloji etkinliği için izin kağıdı gönderildiği öğrenildi. Öğrenciler ise salona girdiğinde “İlk oyum Erdoğan'a” afişleri ve pankartlarıyla karşılaştı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “İzmir Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencilerini bugün teknoloji etkinliğine gidiyoruz diye götürüyorlar ancak öğrencilerimiz karşısında ‘İlk Oyum Erdoğan’a’ Recep Tayyip Erdoğan sloganları ve AKP bayraklarıyla karşılaşıyorlar. Gençlerin iradesi dışında, ellerinden seçim yapma hakkı alınarak parti propagandası yapılmasını da böyle bir siyaset anlayışını da kabul edemeyiz. Okulda dersinin başında olması gereken gençlerin Erdoğan propagandasında ne işi var?” dedi.

CHP'li Kılıç, olaya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi. Kılıç’ın verdiği soru önergesi şu şekilde:

“İzmir Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi öğrencileri, “teknoloji etkinliğine gidiyoruz” denilerek, Bornova Kültür Merkezindeki AKP toplantısına götürülmüşler midir?

Bu toplantıya katılım kararı kim tarafından, neden verilmiştir?

Lise öğrencilerinin ders saatinde bir siyasi partinin toplantısına katılması hakkında sorumlular ile ilgili idari soruşturma açılmış mıdır?

Açıldı ise sonucu ne olmuştur? Açılmadı ise açılması düşünülmekte midir?

Buna benzer şekilde, bir siyasi parti toplantısına öğrenci katılımı sağlanmış mıdır? Sağlandı ise sorumlular hakkında idari soruşturma açılmış mıdır? Açıldı ise nasıl sonuçlanmıştır?”

'GENÇLERİ FİGÜRAN OLARAK KULLANNIYORLAR' DA DEMİŞLER

Öte yandan etkinlikte konuşan AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan'ın 'Gençleri figuran olarak kullanıyorlar' demesi dikkat çekti. İnan etkinlikte şu ifadeleri kullanmıştı:

“İzmir’de ‘ilk oyum Erdoğan’a ilk oyum AK Parti’ye diyoruz. Biz mahalle mahalle, lise lise, üniversite üniversite çalışırken, 2023 hedefine bu kadar odaklanmışken daha karşımızdakilerin adayı belli değil. Onlar kuru hesapların peşinde. Bu memleketin gençlerine söyleyebilecekleri en ufak bir şey yok. Varsa işleri yalan dolan. CHP milletvekili, onurumuz Türk Silahlı Kuvvetlerine çok ağır bir iftira attı. AK Parti Gençlik Kolları olarak İzmir’den şiddetle kınıyoruz. Gençlerin partisiyiz biz diyorlar ama etrafında bir tane genç görüyor musunuz, yok. Sayın Cumhurbaşkanımız 27 kez gençlerle bir araya geldi. Bir tane genç milletvekilleri dahi yok. Gençleri figüran olarak kullanıyorlar”