Odunpazarı Belediyesi, imece kültürünü yaşatmak için Emek Mahallesi’nde bulunan Zümrüt Park içine ‘İmece Alanı’ yaptı. Atölye Odunpazarı (ATOP) tarafından tasarlanan İmece Alanı'nda bulunan fırında kadınlar ekmek, gözleme yapabilecek; yiyecek kurutmak için özel tasarlanan kurutma tezgahında meyve, sebze, tarhana kurutabilecek.

Kazım Kurt yönetimindeki Odunpazarı Belediyesi, katılımcı belediyeciliğin örneklerini sergilemeye devam ediyor. Vatandaşlar tarafından talep edilen ‘İmece Alanı’ Atölye Odunpazarı (ATOP) tarafından tasarlanarak hayata geçirildi. Emek Mahallesi’nde bulunan Zümrüt Park içinde yer alan İmece Alanı'nda bir araya gelecek kadınlar, kışlık tarhanalarını, reçellerini, makarnalarını el birliğiyle hazırlayacak.

17 KASIM DÜNYA KOMŞULAR GÜNÜ’NDE FAALİYETE GEÇTİ

Emek Halk Merkezi'ndeki kadınlarla bir araya gelen ATOP ekibi, onların ihtiyaçlarına göre notlar aldı ve sonrasında üniversiteden akademisyenlerin ve sektörden uzmanların katılımıyla 2 gün süren bir çalıştay düzenleyerek, İmece Alanı'nın projesini ortaya çıkardı. Sonrasında, Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü de çalıştay sonrasında ortaya çıkan projeye göre alanın inşaatına başladı. İmece Alanı'nda yer alan fırında kadınlar ekmek, gözleme yapacak, yazın meyve-sebzesimi kurutacak, makarnasını kesecek, en önemlisi de tüm bunları hayata geçirirken komşu dayanışmasına katkı sağlayacak.

İmece Alanı, 17 Kasım Dünya Komşular Günü’nde faaliyete geçti. İmece Alanı'nda bir araya gelen kadınlar, ekmek ve gözleme pişirdi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı etkinlikte, kadınlar tarafından pişirilen ekmek ve gözlemeler, Koca Çınar Yaşam Merkezi müdavimleri ve Emek Mahallesi sakinleriyle birlikte keyifle yendi.

“BİRLİKTE ÜRETİP, PAYLAŞACAĞIZ!”

İmece Alanını gezen Başkan Kurt, kadınlara kolaylar diledi. Kadınların çalışmalarını yakından takip eden Başkan Kurt, “Burada dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyeceğiz. Kadınlarımız birlikte tarhanalarını yapacak, makarnasını kesecek, meyve ve sebzesini kurutacak. Bütün kış hazırlıkları dayanışma ile yapılacak. Şehirlerde unutulan komşuluğu yeniden hatırlayacak; birlikte üretip, paylaşacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.