Odunpazarı Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, kentte etkisini göstermeye başlayan kar yağışı ile birlikte sorumluluk alanında bulunan yollarda karla mücadele ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışının başlaması ile teyakkuza geçen ekipler, kent merkezi ve kırsalda 24 saat aralıksız çalışarak kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor. Ekipler, müdürlükler bünyesinde bulunan özel kar küreme ve tuzlama araçlarıyla özellikle sorumluluk alanında bulunan cadde ve sokaklar ile otobüs, minibüs güzergahları; hastane, cami ve aile sağlığı merkezlerinin çevresinde yoğun mesai harcıyor. 

Ekipler, yaya yoğunluğunun olduğu caddeler ile kamu kurum ve kuruluşların çevrelerinde de kaldırım temizliği yapıyor. Odunpazarı Belediyesi kar ve buzlanmayla mücadele için son teknolojiyle donatılmış tuzlama ve kar küreme aracı kullanırken, ilçe sakinlerinin güven içinde ulaşım olanaklarından faydalanabilmeleri için teyakkuzda bekliyor. 

Yurttaşların herhangi bir sorun yaşamaması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten yetkililer, yurttaşların sorun, şikayet ve istekleri için kendilerine 444 26 00 numaralı Halk Masası telefonundan ulaşılabileceğini bildirdi. Yurttaşları don ve buzlanma olaylarına karşı da uyaran yetkililer, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğini; eğer çıkılacaksa kış lastiği ve zinciri olmayan araçların kullanılmamasını ve takip mesafesine dikkat edilmesini istedi.