Hacı Zeynep Eldem Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nin açılışına; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Hacı Zeynep Eldem’in oğulları Ali Eldem, İbrahim Eldem ve Nihat Eldem ile CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, Akademi Mezunları Derneği Başkanı Güven Tanyeli, Eski Devlet Bakanı Bahattin Şeker, Anadolu Üniversitesi Eski Rektör Fevzi Sürmeli, Ahbaplar Dönem Başkanı İsmail Urgancı, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ulu, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Eldem Ailesinin üyeleri ve yurttaşlar katıldı. 

Eskişehir’de ‘her mahalleye bir kreş’ sözlerine ciddi bir katkı sunarken Türkiye’nin en önemli sorunlarından birine de parmak bastıklarını dile getiren Başkan Kurt, şunları söyledi:

“İki gün önce bir gazeteden aldığım bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. Bu haber, Türkiye’de çocuk nüfusunun 8 milyon civarında olduğu ve bunun 3 yaş için yüzde 5’nin, 4 yaş için yüzde 16’sının ve 5 yaş için de yüzde 58’inin okul öncesi eğitime kavuştuğunu söylüyor. 3 yaşa kadar çocuklarla ilgili bir istatistik yok, o belli değil. Demek ki orada bir tehlike var. Ortalamaya baktığımızda da çocuklarımızın sadece yüzde 30’u okul öncesi eğitime kavuşmuş durumda. Eskişehir’e baktığımız zaman yüzde 5,5-6. Nüfusu 1 milyona yaklaşan bir Eskişehir’de yaklaşık 60 bin çocuğumuzun okul öncesi eğitime, kreş hizmetine ihtiyacı var. Şu anda açacağımız kreş 250 öğrencilik bir kreş. Kaç kreşe daha ihtiyacımız olduğunu siz hayal edin. Burası, büyük kreşlerden birisi, her yere yapılamıyor. Her binaya kreş oturtulamıyor. 

“ESKİŞEHİR’İN EN İYİ EĞİTİMİ ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NİN KREŞLERİNDE VERİLİYOR”

Cumhurbaşkanımız 2021’e 14 sayılı bir tasarruf genelgesi yayınladı. Tasarruf genelgesinde ‘kreş yapma, kreş için arazi kiralama, ihale, inşaat yapma’ diyor. O nedenle biz, belediyeye ait bu binayı kreşe dönüştürdük. Yenisini yapma, kiralama ya da kamulaştırma şansımız yok. Buna rağmen Eskişehirli hayırseverler, Eldem Ailesi gibi bu işe gönül koyanlar var olduğu sürece biz her mahalleye bir kreş yapma sözümüzün arkasındayız. Okul öncesi eğitim gerçekten çocuklarımız için çok önemli. Çocuklarımızın kreşe başladığı gün ile mezuniyet günü arasındaki farkı ben görüyorum. Yıl sonu etkinliklerimizde çocuklarımızın geldiği noktayı da görüyorum. Bunun için de gurur duyuyorum. Kreşlerimizde görev yapan öğretmen arkadaşlarımıza, diğer çalışan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Eskişehir’in en iyi eğitimi Odunpazarı Belediyesi bünyesindeki kreşlerde veriliyor. Bu konuda iddialıyız.”