Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, her yıl Devrim Stadı'nda yapılan mezuniyet törenini bu sene iptal eti. Üniversitenin tüm lisans bölümleri, öğrencilerin çağrısına yanıt vererek "Mezuniyet Devrim Stadı'nda yapılsın" dedi.

GÜVENLİK SEBEP GÖSTERİLDİ

Rektörlük, törenin Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacağı duyurdu. Öğrencilere konuyla ilgili yazı gönderen rektörlük, "Farklı grupların tören alanımızı kendi amaçları doğrultusunda bir protesto alanına çevireceği yönünde bilgiler almış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Rektörlüğün açılan pankartlarla gelenekselleşen mezuniyet törenini Devrim Stadı'nda yapılmasını iptal etmesi kararı büyük bir tepki yarattı. Öğrenciler, üniversitenin bölümlerine destek çağrısına bulundu.

Başta Matematik Bölümü olmak üzere üniversitenin lisans bölümler çağrıya yanıt verdi. Son olarak Makina Mühendisliği Bölümü'nün de açıklamasıyla, 38 lisans bölümü mezuniyet töreninin Devrim Stad'nnda yapılması gerektiğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU DA KATILACAK

ODTÜ'lü öğrenciler mezuniyet törenini 6 Ağustos'ta Devrim Stadı'nda yapacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da mezuniyet töreni için o tarihte ODTÜ'ye gideceğini ve öğrencilere destek vereceğini söyledi.