Belediye’nin Kütüphane Müdürlüğü’nün 2010 yılından bu yana düzenlediği ‘Kadın Hayata Yakın’ söyleşileri devam ediyor. Görükle, İrfaniye, Kızılcıklı, Akçalar, Fadıllı, Gölyazı, Çatalağıl, Badırga ve Özlüce’den yaklaşık 400 kadının katıldığı söyleşiye bu kez, yazar ve oyuncu Zeynep Kaçar konuk oldu. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala’nın sorularıyla yön verdiği söyleşide Kaçar, yazın hayatı ve kitabındaki karakterler üzerine konuştu.

Yazmaya ilk olarak oyun yazarlığıyla başladığını belirten Kaçar, 2000 yılında tiyatro oynamak için metin arayışına girdiklerini, sonrasında kendi metin yazmaya karar verdiğini ve metin yazarlığı sürecinin bu şekilde başladığını söyledi. Kaçar, “Türkiye’de kadınlarla ilgili çok az oyun olduğunu fark ettik. Ben yazmaya karar verdim ve oynadık. Ardından yazdıklarımı yayınevinde bastırdım. Yazdıklarınız, kitaba dönüşünce yazar olduğunuzu düşünmeye başlıyorsunuz. Oyun yazmak, roman yazmaya göre çok daha pratik. Yazmak, kadına yabancı bir şey değil. Bir şey yazıyorsanız birilerine okutun, değerlendirin. İyiyse de gidin bastırın. Yazdığınız şeyler çekmecelerde kalmasın” diye konuştu. 

Kaçar, söyleşinin son bölümünde kadınların merak ettiği sorulara da yanıt verdi. Söyleşinin ardından Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, Kaçar’a anmalık vererek teşekkür etti. Kaçar, kitabını da, Nilüferli kadınlar için imzaladı.