Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Arjantin'de devlet başkanlığı seçimlerini kazanan aşırı sağcı Javier Milei'ye ilişkin, "Neonazi aşırı sağ kazandı" ifadesini kullandı.

Maduro, "Arjantin'de Neonazi aşırı sağ kazandı. Arjantinlilere şunu söylüyoruz: Siz seçtiniz ama biz sessiz kalmayacağız, çünkü aşırı sağcı bir kişinin iktidara gelmesi çok büyük bir tehdittir. Kuzey Amerika emperyalizmin önünde diz çökmüş" diye konuştu.

Maduro, 1970'lerde Arjantin, Şili ve Uruguay'da kurulan diktatörlükleri hatırlatarak, Latin Amerika'da ultra-neoliberal projelerin devam ettiğini belirtti.

Arjantin halkının kararlarına saygı duyduklarını dile getiren Maduro, "Latin Amerika'yı yeniden sömürgeleştirmek için aşırılıkçı modelleri empoze ediyorlar ve aşırı sağcı yönetimleri destekliyorlar. Arjantinlilerin bunu göz önünde bulundurmalarını istiyoruz. Venezuela'da bunu yapmak istediler ancak başarılı olamadılar ve olamayacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

Arjantin'de sandıkların yüzde 99'undan fazlasının açıldığı seçim sonuçlarına göre, Özgürlük Gelişimi Partisi'nin adayı Milei, oyların yüzde 55,69'unu alarak devlet başkanı seçilmişti.