ABD’de 1000’den fazla New York Times çalışanı bugün iş durduracak. Bunun şirkette 40 yılı aşkın bir süredir yapılan ilk grev olduğu belirtiliyor.

Bir günlük iş bırakma kararı, yönetim ile 1450 Times çalışanını temsil eden NewsGuild sendikası arasındaki müzakerelerinin uzlaşma ile sonuçlanmaması nedeniyle geldi. Her iki taraf da düne kadar hâlâ müzakereyi sürdürüyordu. Ancak taraflar görüşmelerin akşam erken saatlerde sona erdiğini söyledi.

NY Times CEO’su Meredith Kopit Levien ve Genel Yayın Yönetmeni Joseph Kahn, grevle ilgili tepkilerini dile getirdi. Kahn, personele gönderdiği bir e-postada, “Grevler genellikle görüşmeler çıkmaza girdiğinde gerçekleşir. Bugün bulunduğumuz yer orası değil” dedi.

GAZETE ÇIKACAK MI?

Bir şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamada çalışanların çoğunun greve gitmesine rağmen gazetenin okuyuculara kesintisiz hizmet vermeye devam etmeye çalışacağını belirtti.

Şirket kaynaklarına göre gazete haber geçebilecek editörler belirledi. Bu nedenle gazetenin yarın çıkması bekleniyor.

Gazetecilerin yerel saatle saat 13.00’da (Türkiye saati ile 21.00) greve başlaması bekleniyor. Müzakereler ücret, emeklilik ve diğer yan haklar etrafında odaklanmış durumda.

Öte yandan şirket, diğer medya kuruluşları gibi, reklam gelirlerinin düşmesinin yarattığı sorunlarla boğuşuyor.