Cumhuriyet'teki yazısında muhalefetin nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiğine dair görüşlerini paylaşan Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün için muhalefetin temel meselesi, bu seçimde açık ara sonuç alabilecek gerçekçi bir alternatif koyabilmektir. O alternatif, seçmenin güçlü biçimde destekleyebileceği ve fakat devletin reddetmeyeceği, hatta güven duyabileceği bir alternatif olmalıdır. Suriye, Irak, Karadeniz, Libya, Doğu Akdeniz, NATO, AB ve Rusya’ya ilişkin politikalardan Kürt meselesine kadar ülkenin kördüğüm olmuş sorunlarını çözmeye yönelik adımlar atabilecek; bunu yaparken de devletle birlikte çalışarak ve devleti daha makûl bir zemine çekebilecek alternatif, ülkenin ihtiyacı olan değişimi gerçekleştirebilir.

Özetle muhalefet aday tartışmalarını hızla geride bırakıp her katmanda yenilikçi ve disiplinli bir kampanya yürütmeye başlamalıdır. Eksiksiz bir stratejinin parçası olarak belirli hedef gruplara ya da bir bütün olarak seçmenlere iletilecek ortak mesajlar belirlenebilir ve mesajların herkes tarafından anlaşılacak biçimde açık olması sağlanabilirse sonuç alınabilir."