Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş’in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, cinayete ilişkin açıklamalarda bulundu. Cinayetin “sır” olmadığın söyleyen Bozkurt, “Bizim evladımızın katili Meclis’tedir” dedi.

SANDIĞA GİTMEYİZ

Gazeteci Nevşin Mengü’nü YouTube yayınlanan programı için Sinem Gündem’e konuşan Bozkurt, “En az 100 bin kişiye hükmedecek siyasi gücümüz var. Eğer seçime kadar bu konu üzerinde özellikle cumhurbaşkanımız irade göstermezse biz rahmetli Sinan Ateş’in dostları ve akrabaları olarak sandığa gitmeyeceğiz” dedi. Bozkurt, kendisinin de geçmişte hem AKP’de hem MHP’de yöneticilik yaptığını anlatarak, yeğeninin partide güçlenmemesi için öldürüldüğünü savundu.

AKP’nin Bursa’da gerçekleştirdiği mitinge Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan adalet istemek için gittiklerini söyleyen Bozkurt, “Cumhurbaşkanımızdan ciddi manada bir beklentimiz söz konusu ama bu beklentimiz de bugün itibarıyla yok oldu, gitti” diye konuştu.

‘Cumhurbaşkanı duymuyor mu?’

Uzun yıllardır Cumhur İttifakı’na destek veren bir aile olduklarını söyleyen Bozkurt, cinayetin aydınlatılmaması halinde sandığa gitmeyeceklerini ifade etti. Sinan Ateş’in dayısı, Erdoğan’a şu sözlerle sitem etti:

Bizim hala güzel duygularımız içerimizde duruyor. Biliyorsunuz dört ay gibi bir zaman var seçimlerin yapılmasına. Bu bir siyasi tehdit falan değil. Ama içimiz yanıyor. Güpegündüz Ankara’nın ulu orta yerinde Sinan Ateş gibi bir insanın katledilmesini dağlar, taşlar, şunlar bunlar duydu; yani sayın cumhurbaşkanımız mı duymuyor? Sayın adalet bakanımız bugün orada konuşuyor. Hatta bizi tehdit edercesine konuşuyor…Dolayısıyla bizim sayın cumhurbaşkanından beklentilerimiz var, adalet istiyoruz.

‘SAVCININ SİYASİ RENGİ BELLİDİR’

Dosyaya bakan savcının değiştirilmesine dikkat çeken Bozkurt, “Malum atanan savcının siyasi rengi bellidir. Bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Biz Türk yargısına ve adaletine güveniyoruz ama şekli rengi düpedüz açık, tarafı belli olan bir savcının da bu davanın üzerinde bir hükmü olmasını da kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

KATİLİ MECLİS'TE

Sinan Ateş’in gelecekte MHP içerisinde daha güçlü kılınmaması için öldürüldüğünü belirten Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti:

Herkesin bildiği bir sır. Şurada sokakta kime sorsanız, ‘Sinan Ateş’in katilleri kimdir’ diye; bunu herkes bilir. Bizim evladımızın katili Meclis’tedir. Bunu Türkiye de biliyor. Onlar orada kalmayacak, onlara dar olacak. Ama ayın cumhurbaşkanımız, hiç bizlere ihtiyaç bırakmadan yüce Türk adaleti gereğini gerektiği şekilde yapıp yüreklerimize su serpeceğine canı gönülden inanıyorum.