Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl yedincisi yapılacak olan Kaleiçi Oldtown Festivali’yle Antalya’nın tarihi kent merkezinin dünyayla buluştuğunu belirti.  

Başkan Uysal, Antalya’da yeni yerler, kültürler ve insanlar keşfetme duygusuyla, alışverişin esnaftan yapıldığı turizmi geliştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. 2014’te Kaleiçi’ni merkeze alarak çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Oldtown Festivali gibi etkinlikler artarak devam etmeli, Kaleiçi dünyayla ancak bu şekilde buluşulabilir. Kentler size geldiği siz onlara gittiğiniz zaman, dünyanın dört bir tarafında yaşayan onca kötü olaya rağmen turizm hep ayakta kalabilir. Kaleiçi'nde 11 esnaf toplantısı yaptık, işletmelerin yüzde 99’u ruhsatsızdı. Üç yıl içinde ruhsatlı hale getirdik. Akşam saatlerinde sokaklar kapanıyordu. Antalya Kültür ve Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izinleri alarak ‘sarı çizgi’ uygulamasını hayata geçirdik. Başka kurumlardan da destekler aldık.”

Bu çalışmaların sonucunda bugün Kaleiçi’nde 12 ay turizm yapılabildiğine dikkat çeken Başkan Uysal, “Bu kent vizyonuyla, kente bakış açısıyla, Antalya’mızın geleceğinin doğru kurgulanmasıyla ilgili. Bunun bir ürünü de bu yıl yedincisi gerçekleştireceğimiz Kaleiçi Oldtown Festivali” dedi.