Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyon ve fahiş fiyatlardan 5 tane zincir market"i sorumlu tutmasına Şok marketlerinin sahibi Murat Ülker'den yanıt geldi. Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Ülker CEO'su Mete Buyurgan, gazetecilerle sohbet toplantısında, "Milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok" dedi.

Hürriyet'in haberine göre, Murat Ülker eleştirilere yönelik olarak şunları söyledi: "Bir sene dağ-taş soğan dolu ertesi sene piyasada soğan yok. Marketlere yükleniyorlar. Marketçi alıp satıyor. Parasını üreticiye ödüyor. Yani milletin aklıyla alay etmeye lüzum yok. Herhangi bir fahiş fiyat varsa asla satılmıyor zaten. Biz yüzde 1 kazanıyoruz. Bunu indirsek ne olur? Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı. Türkiye’de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. Yani aradaki fark aslında biz üreticilerin ne kadar fedakarlık yaptığının kanıtı." Marketlerin alıp sattığını ve "en zavallı kesim olduğunu" savunan Ülker, "Market buradaki en zavallı kesim. Alıyor, satıyor. Desen ki, Aldığın fiyata satma, o zaman hakikaten Alaeddin’in cini lazım. Aldığın fiyata satmayacaksın, nasıl olacak bu iş?" dedi.

ERDOĞAN 5 ZİNCİR MARKETİ SUÇLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti sonrası New York’taki yaptığı açıklamada, "Bu 5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor" demiş, zincir marketlerin sınırsız uygulamalarına karşı "Ticaret Bakanlığı olarak üzerine üzerine gideceklerini" söylemişti." 5 tane zincir marketin ülkedeki bütün ürün topladığını söyleyen Erdoğan, "Eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır" diye konuşmuştu.