AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe'de düzenlenen Sivaslılar Buluşması'na katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim" sözleri sorulan Kurum, şu yanıtı verdi:

“Biz Ulaştırma Bakanlığımızın yaptığı metro açılışına gideceğiz. Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor. Ben dün Ulaştırma Bakanımız ile beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış.

Ekrem Bey’e tavsiyemiz, davet edilmediği metro açılışına gideceğine gelip Sancaktepe’de hafriyat döktüğü metronun ihalesini yapsın. Burada törenini yapsın biz de gelelim. Sancaktepe belediye başkanımız da gelsin. Gereksiz polemiklere gireceğine o hafriyat döktükleri metro tünellerini açsınlar. Karayolu tünellerini açsınlar."

"KENT UZLAŞISI DEĞİL, KANDİL UZLAŞISI"

Kurum, Meclis üyelerinin dağıtıldığı, başkanların pazarlık konusu edildiği bir ittifak ile karşı karşıya olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Burada işarette Kandil’den gelmiştir. O yüzden adı kent uzlaşısı değil Kandil uzlaşısıdır. Bu ittifakı gizlemek adına da bir çaba içerisindeler ama milletimiz her şeyi görüyor. Dün Sancaktepe’de yapmış oldukları organizasyonda da 2 partinin de bayraklarının sallandığını net bir şekilde görüyoruz.

Gizlemeye çalıştıkları ittifak açık olarak net bir şekilde ortadadır. DEM Parti’den bir aday çıkacaktı. Sonra Kandil’den gelen talimatla o aday geri çekildi. Ardından ismine 'kent uzlaşısı' dedikleri ve ittifakı bölücü terör örgütü liderlerinden olan birisinin talimatı ile ittifakın işaret edildiğini tüm Türkiye, tüm dünya duydu. Bu ittifak, yaptıkları gerçek bir ittifaktır. İmamoğlu, Kandil uzlaşısının adayıdır ve bu ittifakın adı da Kandil İttifakıdır."