AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkan adaylarını açıklamadan önce kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve TİP Milletvekili Can Atalay'ı hedef aldı. Özgür Özel'in 'özgür olmadığını' vasilerle hareket ettiğini söyleyen Erdoğan, Can Atalay'a da 'terörist' dedi. Suudi Arabistan'daki krizie değinen Erdoğan, Atatürk resimli tişörtler hakkında 'farklı renkte boyanmış' ifadeleri ile söz etti. 'Riyad'dan size ekmek çıkmaz' diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

    "Bu milletin ne cumhuriyetle ne de Gazi Mustafa Kemal'le bir sorunu vardır. Bu kavramların arkasına saklanarak siyaset yapmak, hassasiyet emaresi asla değildir. Riyad'dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı renkte boyamak size kazandırmaz. Samimiyseniz, dürüstseniz bunu ülke genelinde milli ve yerli olarak ifade edin.

    Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha şimdiden bitmeye yüz tuttu. 31 Mart seçimleriyle İnşallah Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Özgür efendi nerede bir çapulcu varsa, nerede bir terörist varsa ya selam çakıyor ya gidip sırtını sıvazlıyor. Biz kendisinin zincirlerinden kurtulup özgürleşmesini tercih ederiz. Aksi takdirde milletimiz onu da niceleri gibi siyaset tarihinin tozlu raflarına koyacaktır.

    Bize sataşarak, bize hakaret ederek prim kazanmaya çalışıyor. Ancak boynunda diyet borcuyla siyaset yapılmaz. Siyaset her kişinin değil er kişinin karıdır. CHP Genel Başkanlık koltuğuna oturmak, vesayet gölgesini kabul ettiğinizde kolaydır. Asıl olan gerçek anlamda bir siyasi aktör olmaktır. Özgür efendi siyasi ehliyetini almak istiyorsa bizimle uğraşmak yerine önce ağa babalarından kurtulsun.

    Tabii bunları siyasetin bir latifesi olarak söylüyoruz. Genel Başkanından belediye başkanına kadar bu partide olup bitenler CHP seçmenlerini ilgilendirir.

    İstanbul'uyla, Ankara'sıyla, İzmir'iyle, Antalya'sıyla, Muğla'sıyla, Adana'sıyla, Hatay'ıyla, Eskişehir'iyle, Tekirdağ'ıyla, Van'ıyla büyükşehirlerimizin tamamını gerçek belediyeciliğe dahil etmek istiyoruz. Diğer 51 ilimizde de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak yeniden veya ilk defa gösterdiğimiz adaylarımızla hizmet çıtasını yukarı doğru çıkarmayı hedefliyoruz.

    Geride bıraktığımız 5 yılda şunu gördük: Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul'a hizmet için önce bu şehre aşık olacaksınız. Kendinizi İstanbullulara adayacaksınız. İstanbul'un bir 5 yıl daha kaybetmeye artık tahammülünün kalmadığını tüm İstanbullular gibi biz de çok net görebiliyoruz. İstanbul muradına kavuşacak."

İŞTE AKP'NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Erdoğan, konuşmasının ardından İBB adayı Murat Kurum hariç, AKP'nin belediye başkan adaylarını alfabetik sırayla duyurdu. Erdoğan, son olarak Murat Kurum'un adaylığını ilan etti. İşte AKP'nin adayları:

    Artvin, eski Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe

    Aydın, Aydın milletvekili Mustafa Savaş

    Balıkesir, mevcut belediye başkanı Yücel Yılmaz

    Bingöl, Belediye Başkan adayı Erdal Arıkan

    Bitlis, adayı mevcut başkan Nesrullah Tanğlay

    Bursa, mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş

    Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz

    Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu

    Denizli Belediye Başkan adayı, Osman Zolan

    Düzce Belediye Başkan adayı, mevcut belediye başkanı Faruk Özlü

    Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz

    Edirne Belediye Başkanı, AKP il Başkanı Belgin İba

    Elazığ Belediye Başkanı adayı, mevcut başkan Şahin Şerifoğulları

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı, mevcut başkan Mehmet Sekmen

    Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu

    Giresun adayı, mevcut başkan Aytekin Şenlikoğlu

    Isparta Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen

    Kastamonu Belediye Başkan adayı, Tahsin Babaş

    Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı, mevcut başkan Tahir Büyükakın

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler

    Rize Belediye Başkan adayı, mevcut başkan Rahmi Metin

    Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Halit Doğan

    Sinop Belediye Başkan adayı Yakup Üçüncüoğlu

    Tokat Belediye Başkan adayı Eyüp Eroğlu

    Yalova Belediye Başkan adayı mevcut başkan Mustafa Tutuk

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski CHP'li vekil Aydın Ayaydın

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum