AKP'li Murat Kurum, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un yönettiği Nedir Ne Değildir? Özel isimli programa konuk oldu.

Sahne önündeki seyirciler arasındaki genç bir kadın, Gazze ile ilgili soru sormak istedi. Habertürk, kadının elinden mikrofonu aldı. Bu sırada arkadan 'bu soru olmaz' sesinin geldiği de duyuldu. Mehmet Akif Ersoy de, duruma müdahale etmek yerine destekledi.

Murat Kurum, programın ardından genç kadını bulup Habertürk'ün sansürünü deldi. Kurum, İsrail ile Türkiye arasındaki ticaret 1 milyar doları aşmasına rağmen yine bilindik bir parti politikası ile soruyu yanıtladı.

‘‘Seçimi kazandıktan sonra sizi Filistin ve Gazze savaşı arasında ne gibi durumda göreceğiz?” diye soran kadına, Kurum şöyle yanıt verdi:

”Bu soruyu canlı yayında sormanı isterdim. Gazze bizim kutsalımız. Kudüs bu manada bizim her büyük üzüntüsünü yaşadığımız ve oradaki yavrularımız, kardeşlerimiz için ağladığımız 85 milyon olarak bu acıları çektiğimiz bir durumla karşı karşıyayız. Gazze’de bir zulüm, bir soykırım yaşanıyor. Orada da annesi ve babasıyla oynayamamış çocuklar bombalanıyor. Orada daha okula gidememiş yavrularımız katlediliyor. Bu zulmün bir an önce durması için burada yaşayan 85 milyon kardeşlerimizle haykırmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘ın liderliğinde bu anlamda yapılması gereken her türlü girişimi yapmak suretiyle kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Elbet bir gün Gazze özgür günlerine kavuşacak. Devletimizin tüm imkanlarıyla oradaki kardeşlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz.”