Berkin Elvan’ın Gezi Parkı Direnişi'nde polislerin ateşlediği gaz kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldı. 16 kilograma düşen Elvan, tam 10 yıl önce bugün (11 Mart) yaşamını yitirdi. Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, oğlunun katledilişinin yıl dönümünde Evrensel'den Nisa Sude Demirel'e konuştu.

Adalet arayışını sürdüren anne Gülsüm Elvan, "Olmayan bir adaleti var etmeye çalışıyoruz. Daha geçen salı yargılandım, Cumhurbaşkanı’na hakaretten" dedi.

Gezi Direnişi tutsağı Tayfun Kahraman kaleme aldı:  Utanacakları bir yıl olsun Gezi Direnişi tutsağı Tayfun Kahraman kaleme aldı: Utanacakları bir yıl olsun

Elvan'ın ölümünün ardından dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı bir konuşmada "Emri ben verdim" dedi. Anne Gülsüm Elvan'ı ise yuhalattı.

Elvan'ın ölümüne neden olan polis Fatih Dalgalı hakkında verilen 16 yıl 8 ay hapis cezası reddedildi.

"'EMRİ BEN VERDİM' SÖZÜ GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELİYOR"

Hak arayışı süren Gülsüm Elvan, şunları söyledi:

"Daha geçen salı yargılandım, Cumhurbaşkanı’na hakaretten. Ben o adamı gördüğüm zaman o sözü gözümün önüne geliyor ne konuşursa konuşsun. “Emri ben verdim” sözü geliyor gözümün önüne. Kaç adalet bakanı değişti ama adalet değişmedi. Adalet git gide batağa çöktü. Bugün Türkiye’de kaç tane çocuk öldürülüyor? İş cinayetleri, deprem bunlara kader diyorlar, bunlar kader değil. Biz halen sokak ortasından öldürülen kadınlar var onlar için mücadele etmeye devam edeceğiz. Olmayan bir adaleti var etmeye çalışıyoruz. Umarım birlikte mücadele ederek, direnerek bir gün var edeceğiz. Ülkemizde adalet olmadığı sürece hırsızlık da olur açlık da olur her şey olur onun için adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz."