1962 yılında Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde doğan Muhittin Böcek, eğitim hayatını Antalya'da tamamladı. Halkla İlişkiler ve İktisat alanlarında yüksek öğrenimini yaptı.

Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yapan Böcek,  vatani görevini Samsun Askeri Hastanesinde yaptı. Siyasi kariyerine gençlik yıllarında başlayıp, 1994 - 1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Böcek, 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde Anavatan Partisi Konyaaltı Belediye Başkan Adayı olmuş ve yüzde 27 oy alarak seçilmiştir. Kentleşme adımları atan Konyaaltı İlçesi’ne çağdaş ve modern bir vizyon kazandıran 5 yıllık başarılı çalışma döneminin ardından, 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri’nde bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmuş ve ikinci döneminde yüzde 50’nin üzerinde oy alarak yeniden seçilmiştir.

Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Muhittin Böcek, 29 Mart 2009’da yüzde 60 oy oranıyla bir kez daha halkın seçimi olmayı başarmıştır. 30 Mart 2014 seçiminde ise bir ilke imza atarak Antalya Merkezde dört dönem üst üste seçim kazanan ilk belediye başkanı olma başarısını göstermiştir.

Siyasi kariyerinde 4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini üstlenmiş ve çeşitli kuruluşlarda başkanlık yapmıştır.

Muhittin Böcek, 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.Yenilikçi yönetim anlayışı ve toplumun her kesimine yönelik hizmet ve projeleriyle tanınan Muhittin Böcek, Antalya halkının takdirini kazanmıştır.