Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından kente gelen yurttaşlara çok yönlü destek sağlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve sanat konusunda da yeni projeleri hizmete sundu. Bu kapsamda 8’inci ve 12’nci sınıflar için soru bankası desteği verilirken; depremzedelerin Belediye Konservatuarı’nda da ücretsiz sanat eğitimi almalarına olanak sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi, gelen taleplere göre öğrencilere birçok farklı alanda ders verecek. Derslerden yararlanmak isteyen öğrencilerin 3 Mart gününe dek Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmaları halinde talepler doğrultusunda sınıflar oluşturulacak. Bu yıl sınava girecek öğrenciler için temel derslerde ek ders, anlatım, soru çözümü desteği ve soru bankaları temin edilecek. 

Depremzedelerin sanat eğitimi almaları için ise konservatuar bölümüne sınavsız alım yapacak olan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen kriterlere göre; depremzedeler 12-45 yaş arası Türk Halk Müziği, 15-55 yaş arası Türk Sanat Müziği, 10-17 yaş çocuk, 18-35 yaş grupları yetişkin Türk Halk Dansları, 8-12 yaş çocuk, 13-17 yaş genç, 18 yaş üstü yetişkin Tiyatro Bölümü ve 6-9 yaş Bale Bölümü'ne başvurabilecek. Başvurular, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ne yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde de deprem bölgesinden gelen misafirlere çamaşır yıkama ve kurutma konusunda da destek sağlıyor.