Mudanya’nın köylerinde yetişen doğal ve organik ürünler ile kadınların el emeği ürünleri; Mudanya Belediyesi Hanımeli İmece Evi'nde alıcısıyla buluşmaya başladı. Kaymakoba, Çınarlı, Çayönü, Dedeköy, Yalıçiftlik ve Göynüklü kadınlarıyla Hanımeli İmece Evi’nde bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçede kooperatifleşmeyi önemsediklerinin altını çizdi.

Hanımeli İmece Evi’nin her hafta bir kadın kooperatifine ayrılacağını, konukların her hafta başka bir köyün lezzetlerini tadacağını dile getiren Başkan Türkyılmaz, şunları söyledi:

“Bu hafta Siği-Kumyaka Köyü Kadınları Dayanışma Derneği’mizin emektarlarını ağırlıyoruz. Kooperatif, kadınların tek tek altından kalkamayacağı işleri imece kültürüyle gerçekleştiren mükemmel bir dayanışma kuruluşudur. Birlikten kuvvet doğar. Bu birlikteliğinizi desteklemek de yerel yöneticiler olarak bizlerin görevi. Bu sebeple Hanımeli İmece Evi'mizi hayata geçirdik.”

Türkyılmaz’ın eşi Gülbahar Türkyılmaz ise “Kooperatifçiliğin kökleri Anadolu’nun imece geleneğine uzanır. Bununla birlikte kooperatifçiliğin ilk tohumları genç Cumhuriyetin temelleriyle birlikte Atatürk tarafından atılmıştır. Kadınlar istedi mi her şeyi başarır. Kentlerimiz bizlerin emekleriyle güzelleşir, geleceğe taşınır. Elimizi eteğimizi hayattan çekmeye niyetimiz yok. Şimdiden emeklerinize sağlık” diye konuştu.