Yılbaşında gelen zamlarla yüksek elektrik faturalarını ödeyemez hale gelen Moda Sahnesi bugün karanlığa gömüldü. EnerjiSA ekipleri sabah saatlerinde İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki tiyatroya gelerek elektrikleri kesti.

Öte yandan, Moda Sahnesi, bütünüyle "elektriksiz" ve karanlıkta kalmasına karşın, sosyal medya hesabında etkinliklerini paylaşmayı sürdürüyor, oyunları ve atölye çalışmaları için çağrı yapıyor.

IŞILDAKLARINIZI VE FENERLERİNİZİ ALIP SIKI GİYİNİN!

Moda Sahnesi, elektriklerinin kesilmesine rağmen sanatsal faaliyetine aralıksız devam ediyor. Bu akşam 20.30’da sahnelenecek "Yeni Bir Şarkı" oyunu tüm olumsuz hava koşullarına rağmen oynanacak. Moda Sahnesi, "Işıldaklarınızı ve fenerlerinizi alıp sıkı giyinin." çağrısı yaptı. "Yeni Bir Şarkı"nın oyuncusu Caner Cindoruk da,  "İhtiyacımız olan tek şey sizsiniz,seyircilerimiz.Bu akşam biz oynuyoruz. Üstünüze kalın bir şeyler giyip gelin lütfen,ışığımız olun🙏" paylaşımı yaptı.

DAYANIŞMA ÇAĞRILARI

Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Moda Sahnesi'nin elektriğinin kesilmesine karşı sanatçıları, aydınları, yoksulluğa karşı mücadele eden emekçileri dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırdı. Moda Sahnesi ile aynı binada bulunan TİP İstanbul İl Örgütü binaya pankart asarak tepkisini gösterdi, "Elbet çıkar karanlıklar aydınlığa" açıklaması yaptı. Farklı tiyatro gruplarından sanatçılar ve çok sayıda izleyici de Moda Sahnesi'yle dayanışma içinde olduklarını duyurdular.

moda sahnesi

"BİR TİYATRONUN ELEKTRİĞİ KESİLİR Mİ?"

Elektrik faturası 7 bin liradan bir anda 20 bin liraya yükselen Moda Sahnesi, bu faturaları ödemeyeceğini açıklamıştı. Moda Sahnesi kurucularından yönetmen Kemal Aydoğan, gelen kesme ihtarları üzerine "İhtar göndermiş Türkiye’nin enerjisi. Parayı en kısa sürede ödemezseniz elektriği keseriz diyor. Bir tiyatro salonunun elektriği kesilir mi sizce?" diye sormuştu.