Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremlerden etkilenen kentlere gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürdü. Sancar ve beraberindeki HDP milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Züleyha Gülüm, Hüseyin Kaçmaz ile partinin Hatay, Adana ve Mersin il eşbaşkanları, dün Hatay’ın Samandağ ve Antakya ilçelerini ziyaret etti.
 
Bugün ilk olarak Mersin’e geçen Sancar ve beraberindeki heyet, Mersin Şehir Hastanesi’ne kaldırılan yaralıları ziyaret etti. Daha sonra burada konuşan Sancar, “Kimliği belirsiz çok sayıda yaralı ve aileleri tespit edilemeyen küçük çocuklar var. Kriz koordinasyonumuz, sağlık birimlerimizle beraber hepsiyle ilgileniyor. Bölgede ciddi organizasyon sorunu var. Durum oldukça vahim, koordinasyonda çalışan arkadaşlarımız yardımcı olmaya çalışıyor. ATO ve diğer kurumlarla birlikte sorunu çözmeye çalışıyoruz" dedi.
 
Sancar, daha sonra depremin etkilediği bir diğer kent olan Adana’ya doğru hareket etti. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar ile görüşecek olan Sancar, bölgedeki ziyaretlerini sürdürecek.