İSTANBUL (AA) - Mısır hükümeti, 2005'te boşaltılan 4 yasa dışı yerleşim birimini açacak yasanın İsrail Meclisi tarafından onaylanmasını kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim birimlerine dair her adımın yasa dışı olarak kalacağı belirtildi.

Uluslararası hukuk ve kararların da İsrail'in Filistin topraklarındaki yerleşim birimlerini "yasa dışı" saydığına işaret edilen açıklamada, "Mısır, işgal altındaki Filistin topraklarında 2005'te boşaltılan yasa dışı 4 yerleşim birimini yeniden açacak tasarının İsrail Meclisi tarafından onaylanmasını kınıyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İsrail'in attığı bu tür adımlarla bölgede sükûneti sağlama çabalarının baltalandığı ve işgal altındaki Filistin topraklarında tansiyonun yükseldiği vurgulandı.

İsrail Meclisinde 21 Mart'ta onaylanan yasa, 10 bin kadar Yahudi yerleşimcinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde 2005'te çıkarıldıkları yerleşim birimlerine geri dönmesini sağlamayı amaçlıyor.