CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayan Millet İttifakı, seçim kampanyasının yanı sıra galibiyet halinde bürokraside boşalacak önemli görevlere getirilecek üst düzey kamu yöneticilerinin isimleri üzerinde de çalışmalara başladı. İncelemelerde liyakat ilkesinin ön planda tutulduğu vurgulandı.

T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin tamamlanmasıyla beraber yürürlükteki mevzuat sebebiyle görevlerini bırakacak 3 bine yakın kamu görevlisi bulunduğuna dikkat çekerek "Yeni Cumhurbaşkanı'nın göreve başlamasıyla birlikte öncelikli olarak söz konusu görevlere atanması gereken bürokratların belirlenebilmesi amacıyla Altılı Masa'ya ulaşan özgeçmişler üzerinden incelemeler başlatıldı" dedi.

VERİ HAVUZU ÜZERİNDEN TESPİT

Liyakat ilkesinin ön planda tutulduğu incelemeler sırasında mevcut iktidar döneminde görev yapan liyakat sahibi olan bazı üst düzey bürokratların da durumunun değerlendirildiği belirtildi. Yazıya göre Altılı Masa'daki partilerin yönetimleri, kendi açılarından oluşturulan veri havuzu üzerinden tespitler yapıyor; yavaş yavaş, hangi bakanlıkta kimlerle yol ayrımına gidileceği, hangi bürokratlarla çalışılabileceği belirleniyor.

'DAVUTOĞLU VE BABACAN DAHA YAKINDAN TANIYORLAR'

Şardan'ın CHP Genel Merkezi'nden görüştüğü bir isim de, "AKP döneminde görev yapan ahlaklı, vicdanlı bürokratlar var elbette. İnceliyoruz. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, daha önce de iktidarda görev yapmaları nedeniyle bürokrasiyi daha yakından tanıyorlar. Ancak CHP'de de kamu yönetimine atanabilecek, belediyelerimizde görev yapan nitelikli ve liyakatli isimler var. Bu tablonun netleşmesi, ittifak ortağı partilerin hangi bakanlıkları yönetimine talip olacaklarının belirlenmesini de kolaylaştıracak" dedi.

CV HAZIRLAMA
cvhazirlama.cool