GÜNDEM

Mikrobiyoloji uzmanı Yılmaz’dan ‘RSV’ uyarısı: En azından kapalı alanlarda maskelerimizi takalım

Mikrobiyoloji uzmanı Dr. Adil Yılmaz, Respiratuvar Sinsityal Virüs’ün (RSV) neden olduğu salgının tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de artığını söyledi. Vatandaşları RSV’ye karşı uyaran Yılmaz, “Gerek gribal enfeksiyonlar gerek korona konusunda en azından kapalı alanlarda maskelerimizi takalım. Birbirimizi koruyalım, kimse kimseye bulaştırmasın” dedi.

Abone Ol

Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Adil Yılmaz, bugün yaptığı açıklamada, RSV’nin başta çocuklar olmak üzere yetişkinleri de etkilediğini ve son derece tehlikeli bir virüs olduğunu belirtti. Yılmaz, şunları söyledi:

"GÜNLÜK 5-10 CİVARINDA POZİTİF VAKALAR GÖRÜLMEKTEDİR"

"Son günlerde toplumu ilgilendiren gribal enfeksiyonlar söz konusu ve yurdumuzda hâlâ yaygın olduğu gibi Edirne’de de çok yaygın. Müracaat eden hasta sayıları da çok fazla. Biz, bunlarla ilgili tedbirlerimizi aldık. Gribal enfeksiyonların etkenlerinden olan influenza virüsü, Respiratuvar Sinsityal Virüs. Özellikle küçük çocuklarda son derece tehlikeli olan bir virüs. Günlük 5-10 civarında pozitif vakalar görülmektedir. Hekimlerimizle uyum içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz ve çok da başarılı sonuçlar elde etmiş durumdayız. Alınan neticelere göre hastalarımız şifa bulmakta. O yönden çok mutluyuz.

“MAALESEF TEDBİRLERİMİZİ AKSATTIK”

Geçmişte çok büyük bir korona salgını atlattık. Atlattık da demeyeceğim, hâlâ devam etmekte. Maalesef tedbirlerimizi aksattık. En azından şu uyarıyı yapmak istiyorum. Gerek gribal enfeksiyonlar gerek korona konusunda en azından kapalı alanlarda maskelerimizi takalım. Birbirimizi koruyalım, kimse kimseye bulaştırmasın. Bu önlemlerimizi alırsak çok daha faydalı olacaktır. RSV ve influenza salgınları, sonbahar aylarında başlayıp mayıs aylarına kadar devam etmektedir.”