dokuz8TV'nin Yerel Gündem programına Mersin'den Sabri Borak konuk oldu. Borak, Alper Baran Esin'in sorularını yanıtladı. Mersinli gazeteci, AKP'nin yıllardan beri kenti istediğini fakat ittifak kapsamına MHP'nin aday çıkardığını söyledi. Borak, son yerel seçimde CHP'nin adayı Vahap Seçer'in MHP'nin adayına karşı ufak bir farkla kazandığını belirterek, "MHP'nin şimdiki adayı Serdar Soydan, güçlü bir isim. Fakat MHP büyükşehirden çok Toroslar'a bağlandı. Doktor Ali Öz'ü orada aday gösterdi. Öz, Soydan'dan daha güçlü bir isim" dedi.

"KOCAMAZ DENGELERİ DEĞİŞTİRİR"

İYİ Parti'den Burhanettin Kocamaz'ın isminin öne çıktığını fakat adaylığını resmileşmediği bilgisini veren Borak, "Kocamaz, aday olursa dengeler değişir" ifadelerini kullandı.  DEM Parti kitlesinin Seçer'den memnun olduğunu ve oy vereceğini görüşünü aktardı. Borak, CHP'nin henüz Akdeniz'de aday çıkarmadığını fakat DEM Parti ile de bir görüşme olmadığını açıkladı. Borak, Akdeniz'deki Mersin Araplarının DEM Parti'ye oy vermeyeceğini belirterek, "DEM Parti Akdeniz'de ciddi bir şekilde şansını zorlayacak" ifadelerini kullandı.

CHP'nin Tarsus ve Mezitli'de mevcut başkanlarını değiştirdiğini hatırlatan Borak, "Mezitli de gençlere bırak söylemi vardı. Tarsus'ta da Haluk Bozdağan MHP'den belediyeyi alıp CHP'ye kazandırmıştı. Şimdi o  da bağımsız belediye başkan dayı oldu" açıklamasında bulundu.

Mersin halkının, 2023 seçimlerinin ardından yerel seçim için heyecanlı olmadığını vurgulayan Borak, "Halk ekonomik sorunlarla ilgileniyor, umutsuzluk var" dedi.