dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem programına Gaziantep'ten Gazeteci Ali Vefa Yurdal konuk oldu. Yurdal, yerel seçime doğru kentteki durumu anlattı. AKP'nin adayı Fatma Şahin'e karşı CHP ve DEM Parti'nin kuvvetli bir aday çıkaramadığını belirten Yurdal, "AKP'nin karşısında ciddi bir muhalefet yok, DEM Parti ve CHP çözümsüzlük içinde" dedi. kentte DEM Parti'nin Genel Merkez'in vereceği kararı beklediklerini belirten Yurdal, AKP için kentin çok önemli olduğunu dile getirdi.

AKP'nin Gaziantep'i adeta bir 'para kasas' olarak gördüğünü ifade eden Yurdal, "Her hafta projeler için bakanlar geliyor" dedi. Yurdal, CHP'nin 'hummalı çalışmamız' var açıklamasını sahada göremediğini dile getirdi.

Gaziantep halkının da genel gidişata sessiz kaldığını, Türkiye'nin aşırı milliyetçi ve dinci bir yaşama sürüklendiği dile getiren Yurdal,  CHP'nin halka inemediğini lfade etti. Yurdal, "Hastane ve pastanelere gitmekle muhalefet olmaz. İşçi kesiminin sözlerini meydanda haykırmadıkça başaramaz" ifadelerini kullandı.