İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında tütün üreticilerinin tutuklanmasından plastik çöp atık tesislerindeki yangınlara pek çok konuya değindi, Millet İttifakı'nın adayının 13. Cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "iktidarı teslim etmeyiz" sözüne de yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştiriler yönelten Akşener, Kürsüde çıktı dedi ki; 'Memleketi bunlara teslim edemeyiz.' Beş kere dinledim, 'Acaba yanlış mı duydum?' diye. Devleti teslim aldığını sanıyor biliyor musunuz? Sayın Erdoğan devleti teslim aldığını sanıyor, seçim kaybedince de teslim edeceğini düşünüyor. Bak Sayın Erdoğan, iktidar teslim edilmez, devredilir. Millet sandıkta kararını ortaya koyar, o karara göre iktidar devredilir" dedi.

"RİZELİLİK KÜRSÜDEN ÜFÜRMEKLE OLMAZ"

Meral Akşener, Akdeniz'de yörüklerin, Karadeniz'de fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Akşener, tütün üreticilerinin tutuklanmasını gündeme getirdi ve "İktidar yanlışı görüyor, yasağı erteliyor. Buna rağmen bu insanlar evlerinden alınıp cezaevine gönderiliyorlar. Bu kafayla devlet yönetilebilir mi? Bu yanlışı derhal düzeltin" dedi.

"AVRUPA'NIN PLASTİK ÇÖPLÜĞÜ OLMUŞUZ"

Akşener, plastik atık ithalatı ve çöp atık tesislerindeki yangınlara da değindi. "Çöpün de ithalatı mı olur demeyin, maalesef oluyor. AK Parti iktidarının dış ticaret anlayışına bakar mısınız, gerçekten ibretlik" diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: ""Plastik ve geri dönüşüm fabrikalarında her iki üç günde bir yangın çıkıyor. AKP iktidarı sayesinde güzel ülkemiz dev bir plastik çöp ithalatçısı haline gelmiş durumda."

"ADAYIMIZ 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK"

İYİ Parti lideri Akşener, "kesin bilgi yayalım" dedi, Millet İttifakı'nın adayıyla ilgili "önemli" bir bilgi verdi: "Rahat olun ağalar, stres yapmayın. Siz hiç merak etmeyin, bizim Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye Cumhuriyet'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Kesin bilgi yayalım."