Haber: Atilla Yoğurtçu


Ekim, dikim ve üretimin her daim yanında olacağına söz veren Ertaş; “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘ Köylü Milletin Efendisidir’ bizler tarımsal üretim olanaklarını belediye olarak destekleyeceğiz buradan sizlere söz veriyorum” diye konuştu. 


Cumhuriyet Halk Partisi Edremit Belediye Başkan Adayı Mehmet Ertaş;  Çıkrıkçı ve Mehmetalan Mahallesinde tarım ile uğraşan vatandaşlara kırsal kalkınmada küçük üreticinin de yanında olacaklarını hatırlattı. 


Tarımsal üretim olanaklarını yeterince değerlendiremeyen kırsal mahallelerimizde, üretimde süreklilik, istihdamın ve gelirin arttırılmasını sağlayacak destek programlarını oluşturacaklarını söyleyerek, “ Bunun için, ilgili tüm paydaşlar ile işbirlikleri geliştireceğiz.  Kırsal kalkınmada, küçük üreticinin güçlenmesi ve kooperatifleşme çok önemlidir. Bu kapsamda, kırsal alanlarda kooperatifleşmeyi destekleyerek üreticilerimizin örgütlenmesini teşvik edeceğiz” dedi.  
Kırsal Mahallelerde üretim yapacak çiftçilere tohum, fide ve fidan desteği vereceklerini ifade eden Ertaş; “  Ekim, yetiştirme, ilaçlama, gübre kullanımı, aşılama, ürün toplama gibi bütün aşamalarda üreticilere bedava Ziraat mühendisliği desteği ve danışmanlık hizmeti sağlayacağız” dedi. 


Yerli tohumların genetiklerinin değiştirilmeden ve tekrar kullanımını artırarak, doğal ve organik tarımsal ürün, sebze ve meyve ihtiyacını karşılayacaklarının altını çizen Ertaş; “ Bu kapsamda, yöremize özgü meyvelerin ve sebzelerin üretimini destekleyeceğiz. Üretilen ürünlerin pazarlara aracısız ulaşmasını sağlayacağız. Yurttaşların sağlıklı ve ucuz gıdaya ulaşması ve kırsal alanların yeniden canlandırılması için gerekli çalışmaları, yerel yönetimler öncülüğünde ve tüm paydaşlar ile işbirliği içerisinde yapacağız.  Tarımsal üretimin yanı sıra; kırsalı yeniden canlandırmak için, doğaya zarar vermeyen turizm olanaklarını geliştireceğiz. Bunun için, yerel yönetimler öncülüğünde tüm paydaşların işbirliği ile, uygun projeler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.