GÜNDEM

Mehmet Aslantuğ: Geçmiş olsun demeyeceğim çünkü geçmeyeceğini biliyorum

Mehmet Aslantuğ depremle ilgili yazdı, ‘Geçmiş olsun’ demeyeceğim; çünkü geçmediğini, geçmeyeceğini, hep tekrarlanacağını biliyorum!...”

Abone Ol

Yapımcı ve oyuncu Mehmet Aslantuğ sosyal medya hesabından Kahramanmaraş merkezli dün meydana gelen ve 10 ilde hissedilen depremle ilgili yazdı. “’Geçmiş olsun’ demeyeceğim; çünkü geçmediğini, geçmeyeceğini, hep tekrarlanacağını biliyorum!... “Başımız sağ olsun” demeyeceğim; çünkü çok soğuk, çok hafif kalıyor!...” diyen Aslantuğ’un paylaşımı şöyle:

KELİMELERİN BU DENLİ YETERSİZ KALDIĞI BİR 24 SAAT HİÇ YAŞAMADIM

Kelimelerin bu denli yetersiz kaldığı bir 24 saat hiç yaşamadım. Uzun süredir boşlukta kalmış ve son zamanlarda; yüzüme, gözüme, gönlüme çarpan bireysel duygu sağanaklarını bile; kendime, etrafıma açıklayacak sözcüklerim saklıydı; ama, burada yok! Değebildiklerimiz, katkı verebildiklerimizin de çetelesini tutacak değilim.

HEP TEKRARLANACAĞINI BİLİYORUM

“Geçmiş olsun” demeyeceğim; çünkü geçmediğini, geçmeyeceğini, hep tekrarlanacağını biliyorum!... “Başımız sağ olsun” demeyeceğim; çünkü çok soğuk, çok hafif kalıyor!... “Allah Rahmet Eylesin” demeyeceğim, çünkü böylesi vedaya rahmet göstermeyecek bir Tanrı muhayyilem yok!...

Tek dileğim var:

BİLİME, HAKİKATE, DÜRÜST İLKELERE DEĞER VEREN BİR NESİL NASİP EYLE YARABBİ

Bilimsel verilere, bilim insanlarımızın çığlıklarına, testi kırılmadan yaktıkları ağıtlara rağmen, imar rantlarının peşine düşmüş; siyasal-toplumsal aymazlıktan, çifte ahlaktan, yalandan, dolandan başını kaldıran bir yeni nesil...

Bilime, hakikate, dürüst ilkelere değer veren bir nesil nasip eyle Yarabbi!...