Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir suçlama daha getirildi. Gazeteci Selahattin Günday'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşıma göre, daha önce "uyuşturucu madde bulundurmak ve temin etmek" suçlamasıyla tutuklanan Ersoy'a, "örgüt kurmak ve yönetmek" suçu da eklendi. Günday, "Birincisi 'Örgüt kurmak ve yönetmek', ikincisi ise 'Uyuşturucu madde bulundurmak ve temin etmek'" ifadelerini kullandı.
HAKİMLİK KARARINDA ÖRGÜTSEL YAPI VURGUSU
Günday'ın paylaştığı, tutuklama gerekçesini oluşturan hâkimlik yazısında şüphelilere yönelik suçlamaların mevcut deliller ve gizli tanık beyanları doğrultusunda değerlendirildiği belirtildi. Yazıda, gizli tanık ifadelerindeki kişi ve eylemlerin şüphelilerin savunmalarıyla örtüştüğü ve şüphelilerin "suçtan kurtulmaya yönelik beyanda bulundukları" ifade edildi.
Hâkimlik kararında, "Şüphelilerin uyuşturucu madde kullanılmasına kendi konutlarında yer ve imkân sağladıkları, eve gelen kadınlara uyuşturucu madde temin ettikleri" tespitine yer verildi. Kararda ayrıca, dosyadaki bilgi ve beyanlar birlikte değerlendirildiğinde, şüphelilerin birlikte hareket ettiği, süreklilik gösteren bir yapı oluşturdukları ve bu nedenle suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçunun unsurlarının oluştuğu yönünde kanaat belirtildi.
Mahkeme, gizli tanık ifadeleri, şüpheliler arasındaki ilişki ağı ve iddia edilen eylemlerin birbiriyle bağlantılı ilerlemesini, örgütsel yapı şüphesini güçlendiren unsurlar olarak değerlendirdi. Tutuklama kararı; suçun vasıf ve mahiyeti, şüphelilerin gizli tanık ifadeleriyle örtüşen beyanları, delillerin henüz tam toplanmamış olması, delillere müdahale ihtimali ve suçlamanın ceza miktarının yüksekliği gerekçelerine dayandırıldı.
Kararda, Ersoy'un doğrudan kişisel uyuşturucu kullanmak veya bulundurmakla suçlanmadığı, ancak Türk Ceza Kanunu'na göre uyuşturucu kullanımını kolaylaştırmanın (yer sağlamak, malzeme temin etmek) kişisel kullanımdan daha ağır, 5 ila 10 yıl hapis cezası gerektiren ayrı bir suç olduğu da vurgulandı. Soruşturmada Ebru Gülan, Mustafa Manaz ve Ufuk Tetik de şüpheli olarak yer alıyor.





