GÜNDEM

Maske fiyatlarına ilişkin resmi açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "maskeler satılacak" açıklamasından sonra maskelerin ne kadara satılacağı merak konusuydu. Ticaret Bakanlığı bu konuda resmi açıklamayı yaptı. Ticaret Bakanlığı, cerr...

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "maskeler satılacak" açıklamasından sonra maskelerin ne kadara satılacağı merak konusuydu. Ticaret Bakanlığı bu konuda resmi açıklamayı yaptı.

Ticaret Bakanlığı, cerrahi maskelerin adedi KDV dahil en fazla 1 lira olacak şekilde satışa sunulacağını duyurdu. Koronavirüs salgını nedeniye zorunlu olan maskeler artık satılacak. Bakanlık yarından itibaren maskelerin 10'lu ve 50'li paketler halinde satılacağını belirtti. Bakanlık şunları söyledi: "Cerrahi maskeler, adedi KDV dahil en fazla 1 lira olacak şekilde satışa sunulacak. 8 Mayıs'ta İstanbul'da, akabinde büyük şehirlerden başlayarak diğer illerdeki marketlerde de cerrahi maske satışı yapılabilecek" İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu maskelerin 1 TL'ye satılmasının zor olduğunu belirterek maskelerin ne kadara ve nerelerde satılacağına yönelik dün yapılan toplantıdan sonuç çıkmadığını söylemişti.