Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından Antakya’da arama kurtarma çalışmalarına katılan Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (MABKE), depremin 63’üncü saatinde Suriyeli bir baba ve üç kızını enkaz altından sağ olarak çıkardı. MABKE ekibi, 1 erkek ve hamile bir kadını da diğer arama kurtarma ekipleriyle birlikte başka bir enkazdan sağ çıkardı.

Belediye bünyesinde kurulan MABKE, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından 6 kişilik bir grupla afet bölgesine intikal etti. AFAD ekipleriyle koordineli bir biçimde ilk olarak Hatay’ın Kırıkhan ilçesine ulaşan ekip, 52’nci saatte Eymen (3) ve Esra (7) adında iki küçük çocuğu enkazdan sağ olarak kurtarmayı başardı. Kırıkhan’dan Antakya’ya geçen ekip, Cumhuriyet Mahallesi Mezarlık mevkinde çalışmalara başladı. İki enkazdan ses geldiği bilgisi üzerine binalarda dinleme yapan ve apartmanın enkazında canlı olduğunu tespit eden MABKE ekibi, sesin olduğu yere ulaşmak için betonu kazmaya başladı. Sesin olduğu yerde baba ve 3 kızının olduğu görüldü. 

Yaralı baba önce 3, 4 ve 7 yaşlarındaki üç kızını Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi personeline teslim etti, sonra kendisi de enkazdan çıkarıldı. Suriyeli aile, sağlık ekiplerine teslim edildi. Annenin ise hayatını kaybettiği öğrenildi.

HAMİLE BİR KADIN DA KURTARILDI

Ailenin ardından diğer kurtarma ekipleriyle birlikte yine Cumhuriyet Mahallesi’nde 6 katlı binanın dördüncü katında enkaz altında kalan bir kişiyi kurtaran ekipler, aynı enkazdan 1 erkek ve hamile bir kadını da çıkarttı. Bölgede çalışan MABKE ekibinden Selma Kılıç, Yavuz Maden, Ferit Savaşkan, Hakan Şahin, Yunus Çelik, İbrahim Aktaş’a teşekkür eden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.