Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından Marmaris Belediyesi bünyesinde kurulan arama kurtarma ekibi MABKE’den 6 kişilik bir grup, 6 Şubat Pazartesi sabahı yola çıktı. Hatay’ın Kırıkhan ilçesine ulaşan ekip, AFAD ekipleriyle koordineli bir şekilde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir enkazda çalışmaya başladı ve enkazdan iki küçük çocuğu sağ olarak kurtardı. Ardından Antakya’ya geçen ekipler burada da diğer ekiplerle koordineli olarak çalışarak 3’ü çocuk olmak üzere toplam 12 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardı.

Görevini tamamlayarak Marmaris’e dönen ekip, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’a çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bölgeye giden MABKE ekibinden Selma Kılıç, Yavuz Maden, Ferut Savaşkan, Hakan Şahin, Yunus Çelik, İbrahim Aktaş’a teşekkür eden Başkan Mehmet Oktay, şunları kaydetti:

“Sizler çok güzel performans gösterdiniz. 14 canımızı hayata döndürdünüz. Bu ekibi kurarken bu zorlukları taşıyabilecek güçteki arkadaşlarımızın görev almasına özen göstermiştik. Bugün her birinize baktığımda çok net görebiliyorum. Ağır şeyler yaşadınız ama bunu da taşıyacak gücünüz var. Hem Marmaris Belediyesi olarak hem de Marmarisliler olarak sizlerle gurur duyuyoruz.

Uzun sürecek bir süreç bizi bekliyor. O bölgede yaşayanlara ve ilçemize misafir olarak gelenlere desteğimiz sürecek. Bundan sonrasına dair de dik durmak, hazırlıklı olmak zorundayız. Hem ilçemize gelen depremzedelere hem de deprem bölgesine desteğimiz sürecek. Bu vesileyle bir kez daha tüm ülkemize geçmiş olsun diyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.”