Alper Baran Esin'in dokuz8TV'de sunduğu Yerel Gündem programına Van'dan Gazeteci İdris Yılmaz konuk oldu.

İdris Yılmaz, Van'da seçim vakti olduğunda konuşulması gereken iki partinin DEM Parti ve AKP olduğunu belirtti. Yılmaz, DEM Parti'nin Van'ın on ilçesinde iktidar olduğunu vurgulayarak, "Van, DEM Parti için önem arz etmekte" dedi.

Yılmaz, DEM Parti'nin ön seçiminin demokrasi için önemini belirterek, "Halk AKP'nin 'DEM Parti'nin adaylarını dağ belirliyor' sözlerine ön seçimle yanıt verdi. Halk da çıkan adaylardan memnun" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'nin belediye eş başkan adaylarının Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Zeydan, Selahattin Demirtaş ile cezaevi süreci yaşadı. Mütevazı kişiliği ile biliniyor. Bölgede ikna edemeyeceği kişi yok. Şedal da sosyoloh olarak kadınların hakları konusunda mücadelesi ile tekdir toplayan ve halk tarafından sevilen biri" dedi.


Yılmaz, AKP'nin aday olarak Abdullah Arvas'ı göstermesinin 'seçim yenilgisi olarak' gördüğünü söyledi. AKP'nin Arvas'ı aday göstermesinin seçimi kazanamayacaklarını kabul ettikleri şeklinde yorumladı.

USULSÜZ SEÇMEN İDDİALARI

Yılmaz, Van'daki usulsüz seçmen iddialarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Bir vatandaş, nüfusta adresinde beş kişi olduğunu öğreniyor. Bu kişilerin asker olduğuna dair bilgi ediniyor. Buna yönelik çok ciddi iddialar var. DEM Parti oluşturduğu komisyon işle itiraz mekanizması geliştiriyor.

Halk iradesi dışında dışarıdan kaydırılan seçmenlerle seçim kazanılma hedei var"