Haber: Hülya Kılınç


CHP Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi 1. Sıra Kontenjan Adayı Uğur Doğan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün her ay uyguladığı zamla otomatiğe bağladığı yüksek su fiyatlarının 31 Mart'ta son bulacağını belirterek, CHP Büyükşehir Adayı Ferdi Zeyrek'in başkan seçilmesiyle birlikte, bu soygun sisteminin 1 Nisan'da biteceğini söyledi. 


MHP'li Manisa Büyükşehir belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Cengiz Ergün'ün seçim çalışmalarından en korktuğu konulardan biri olan yüksek su fiyatları gündem oluşturmaya devam ediyor.  


MHP'li Cengiz Ergün, halkın ve siyasilerin kendisine yönelttiği yüksek su fiyatları ile ilgili sorularına hala bir açıklama  getiremezken, CHP'nin Manisa Büyükşehir Adayı Ferdi Zeyrek, seçildiğinde 1 Nisan'dan itibaren suyun 2 tonunu ücretsiz yapacağının sözünü veriyor ve bunu nasıl yapacağını da ayrıntılarıyla anlatıyor. 
MASKİ'ye karşı yüksek su fiyatları konusunda yıllardır mücadele eden CHP Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi 1. Sıra Kontenjan Adayı Uğur Doğan, yaptığı bir açıklama ile,  CHP'li Ferdi Zeyrek ve MHP'li Cengiz Ergün'ün belediye başkanı seçilmesi durumunda su fiyatlarında yaşanacak değişiklikleri tablolar halinde rakam rakam ortaya koydu. 


“SUYU PAHALI YA DA UCUZ KULLANMAK İÇİN TERCİH SİZİN!”


Cengiz Ergün'ün seçilmesi durumunda Manisa'da 1 Nisan sabahı 1 metreküp suyun atıksu ücreti ile birlikte toplam 34,76 TL olacağını, CHP'li Ferdi Zeyrek'in  seçilmesi durumunda ise  18,77 TL  olacağını vurguladı. Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçilecek olan başkanla birlikte Manisa'daki su fiyatlarının ne olacağı konusuyla ilgili yaptığı araştırmayı şöyle anlattı “Cengiz Ergün'ü 31 Mart'ta Büyükşehir Belediye Başkanı seçerseniz 1 Nisan sabahında yaşamsal en temel ihtiyacımız olan suya ne kadar zam yapacak biliyor musunuz? Bugün açıklanan şubat ayı enflasyon artışına göre 1 Nisandan itibaren Manisa'da su ücretlerine yüzde 4,53 daha zam yapılacak ve 1 m3 su ve atıksu ücreti toplamı 34,76 TL olacak..! Unutmayın 1 Nisan sabahı en temel ihtiyacınız olan suyu musluktan kaç paraya kullanacağınızın tercihi kendi elinizde..! Sevgili Manisalılar bakın sizler için hazırladığım şu tabloyu iyi inceleyin ve suyu her ay zamlı mı? Yoksa daha ucuza mı? Kullanacağınızın kararını 31 Mart'ta sandığa gittiğinizde kendiniz verin. Tercih Sizin, Az kaldı bu soygun düzeni bitecek.”