Haber: Hülya Kılınç


İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik, iki yıllık bir baraj olmasına rağmen çatlaklar nedeniyle su tutmayan Belenyenice Barajı'nın içler acısı durumunu gözler önüne serdi. 


2021 -2022 tarihleri arasında Devlet Su İşleri tarafından Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde inşasına başlanan Belenyenice Barajı, yüzde 98 fiziki gerçekleşme oranına ulaşırken yıl sonuna doğru su tutmaya başlanacağı açıklanmıştı. Baraj tamamlanarak faaliyete girdiğinde bin 70 dekar araziye borulu basınçlı sistemle sulayacak ve üreticiye yıllık 2 milyon 100 bin TL daha fazla gelir getirmesini sağlayacağı da daha önce basında yer almıştı.


İYİ Partili Çelik'in, barajın açılışından bir ay sonra alanda yaptığı incelemelerde çatlakları tespit ederek ilgili kuruluşları uyarmış,  çatlaklar onarılmış ancak yeni çatlaklar nedeniyle soruna kalıcı çözümler getirilememişti. 


YIL SONUNDA SU TUTMAYA BAŞLAYACAK YALANI 


İki yıl sonra Belenyenice Barajı'nda tekrar incelemelerde bulunan Ahmet Çelik gördüğü manzara karşısında, sert açıklamalarda bulundu. Yıllık 2 milyon gelir getireceği söylenen barajın durumunun içler acısı olduğunu ifade eden Çelik “Belenyenice Barajı için söylenen yıl sonunda su tutulmaya başlayacak yalanı devam etmekte. 45 Milyon TL’ye mal olan barajın kanal kısımlarında çatlaklar olduğu ve su sızdırdığı ortaya çıkmıştı.  Barajda yaptığımız incelemede yeniden çatlakları tespit ettik. Milletin parasının nasıl çöpe gittiğini bir kez daha gözler önüne serildi”görüşünü ifade etti. 


“HANİ ÇİFTÇİMİZ 2 MİLYON 100 BİN LİRA DAHA FAZLA KAZANACAKTI?”


Devlet Su İşleri eski Genel Müdürü Kaya Yıldız'ın “Proje devreye girdikten sonra Manisalı çiftçimiz 2021 yılı rakamlarıyla yılda ortalama 2 milyon 100 bin lira daha fazla kazanacak” sözünü hatırlatan Çelik, Tarım ve Orman Bakanına şu soruları yöneltti “Üzerinden iki yılı geçmiş 45 milyona mal olan barajı denetlemelerini yapıyor musunuz? Yapmadığınızı görüyoruz. Yapsaydınız şu anda Belenyenice Barajı bahsettiğiniz gibi su tutmaya başlardı. Üreticilerimiz tarlalarını daha ucuz maliyetle sularlardı. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’yı göreve davet ediyoruz. 45 milyona mal olan Belenyenice Barajında acilen yeniden çalışılmaya başlanmasını talep ediyoruz.”