Haber: Vegazete

Türkiye’nin erkenci kiraz üretim bölgelerinden olan Manisa’nın Şehzadeler İlçesinde sezonun ilk kirazı hasat edilmeye başlandı. Önceki yıllarda ilk kiraz hasadı Sancaklıbozköy Mahallesi’nde yapılırken bu sene Aşağıçobanisa Mahallesi’nde yapıldı.

 MANİSA KİRAZ ÜRETİMİNDE 2’İNCİ SIRADA

Törende bir konuşma yapan İl Tarım Müdürü Metin Öztürk Manisa’nın kiraz üretiminde önemli bir merkez olduğunu belirterek şunları söyledi “En önemli özelliği Türkiye’nin ve kuzey yarım kürenin ilk kirazını çıkartıyoruz ama aynı zamanda da üretim anlamında 48 bin 832 tonla 4. sırada geliyor ama üretim anlamında da 2’nci sıradayız. ilerleyen yıllarda Manisa üretim anlamında daha da yukarılara çıkacaktır.” dedi. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak ise ilk kiraz hasadıyla alakalı “Dünyada kiraz üreticiliği konumunda birinci sırada gelmekteyiz. Bu seneki ihracat hedefimiz 200 milyon dolarlık 80 bin ton kiraz ihracatını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kirazın ihracatını en çok Rusya’ya ve Avrupa ülkelerine yapıyoruz . Ama ilk Rusya ve Çin’de beğenilmesinden dolayı devletler arasında protokol yapılmasını bekliyoruz.”

SEZONUN İLK KİRAZI KİLOSU 800 LİRADAN ALICI BULDU

Manisa’da hasat edilen sezonun ilk kirazı, sembolik olarak kilosu 800 liradan alıcı buldu. Üretici Yavuz Tun tarafından satışa çıkarılan kiraz Hüseyin Çimen tarafından satın alındı. Satışı gerçekleştirilen ilk ürünün ise İstanbul ve Ankara’ya gideceği öğrenildi. Gerçekleştirilen ilk kiraz hasadına Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ile Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak katılım sağladı.

56836702-9d88-43d2-a422-fd02b7016c8d-1536x1152.jpg

Yerel Medya Koordinasyonu