YEREL

Manisa’da kadınları depremzedeler için tandır ekmeği pişirdi

Manisa’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen depremzedeler için bir araya gelen kadınlar tandır ekmeği pişirdi.

Abone Ol

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye ülkenin her yanından, yabancı ülkelerden destekler gönderilmeye devam ediyor.

Vegazete'nin haberine göre, Manisa’da Bayındırlık, Kocatepe, İshakçelebi, Gediz Mahallelerinde yaşayan kadınlar,  depremzedeler için binlerce tandır ekmeği pişirdi. Hazırlanan tandır ekmekleri paketlenerek deprem bölgesine gönderildi.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Tabane ve Ulucami çevresi olarak bilinen Bayındırlık, Kocatepe, İshakçelebi, Gediz Mahallelerinde kadınlar el ele verdi. Deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi insanlar için kadınlar tandırları yaktı. Uzun süre bozulmayan tandır ekmekleri yaptı. Muhtarların ve hayırseverlerin destekleriyle kadınların yaptığı 7 bin 500’den fazla tandır ekmeği muhtarlar ve gönüllüler tarafından güzelce paketlenerek Manisa Valiliği yardım koordinasyon merkezine gönderildi. Tıra yüklenen tandır ekmekleri deprem bölgesine gönderildi.