Manisa'nın Yunusemre İlçesi'nde bulunan kent ormanında yürüyüş grupları tarafından yapılan doğa yürüyüşü sırasında, ormandaki yaş çam ağaçlarının testerelerle kesildiği görüldü.

Kesilmiş Ağaçlar


Doğa yürüyüşü yapan grubunun tepki göstermesi üzerine kesim yapan işçiler, alanın özel mülkiyet olduğunu belirterek kesime devam etti. Öğle saatlerine kadar 57'ye yakın yaklaşık 100 yaşındaki çam ağacının kesildiği alanda çaresizce bekleyen yürüyüş grubu, bu katliama bir an önce son verilmesini istedi.


ÖZEL MÜLK DİYE KATLİAM YAPILABİLİR Mİ? 


Doğa yürüyüşü yapan grup içinde yer alan ve ağaç katliamını görüntüleyerek sosyal medya hesabından paylaşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Şube Başkanı Semiha Hasgör şu ifadeleri kullandı “Biz bugün bir toplumsal duyarlılık oluşturmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık. Tüm yürüyüş gruplarına haber verdik, tanıdıklarımızı aradık, kimse yerinden kalkıp gelmedi. Hepsi geri dönüp aradı "özel mülkmüş, yasal dayanakları varmış" dediler.

Ağaç Katliamı


“BELEDİYE İMARA AÇIYOR, YAPI İZNİ VERİYOR VE AĞAÇLAR KATLEDİLİYOR”


Bu memlekette zaten her şey yasal olarak yapılıyor. Önce burası benim özel mülküm diyor(bu zamana kadar aklı neredeyse)sonra orayı temizliyor, belediye imara açıyor, yapı izni veriyor, elektriği suyu alt yapısını tamamlıyor. Biz de bunları örgütlenerek engellemek, o yasal dayanakları ortadan kaldırmak yerine karşıdan bakıyoruz. Ağaçları kesen işçilere sorduk öğleye kadar 57 ağaç kestiklerini, daha kesilecek çok ağaç olduğunu söylediler. Ne zaman ki özel mülk diye yolu da kapatırlar, o beton dökülmesi sonucu Bozköy'ü su basar o zaman itiraz ederiz ama iş işten çoktan geçmiş olur.”