Haber: Hülya Kılınç

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün seçim çalışması yaptığı ilçelerde halkın özellikle yüksek su fiyatı konusunda sert tepkilerle karşılaşmasının yankıları devam ediyor. 


Bir yanda Manisalılar Türkiye'nin İzmir'den sonra en pahalı suyunu kullanırken, öte yandan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Sayıştay raporuna geçen Manisa Futbol Kulübü'ne sağladığı sınırsız destekler seçim sürecinde tekrar gündeme geldi. 


"SU PARASININ DA İÇİNDE BULUNDUĞU BELEDİYE BÜTÇESİNDEN MANİSA FK'YA “USULSÜZ DESTEK” 


Yüksek su fiyatı üzerinden Cengiz Ergün'ü eleştiren yurttaşlar, Büyükşehir'in su fiyatlarını yükseltirken, Manisa FK'ya usulsüz desteği de konuşmaya başladı. Konuyla ilgili basında çıkan haberler üzerine bir açıklamada bulunan Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, su faturalarından sağlanan gelirin Manisa FK'ya aktarıldığı iddialarını yalanlayarak “Su paraları Manisa FK'ya gidiyor diyenler bunu ispatlamazsa şerefsizdir” ifadesini kullandı. 
Mevlüt Aktan, açıklamasında sadece, 640 bin su abonesinden toplanan paraların- Manisa FK'ya gittiği iddialarının yalan olduğunu savunurken, Sayıştay'ın Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne kaynaklarını usulsüz bir şekilde Manisa FK'ya kullandığı yönünde 2022 yılı raporunda yaptığı uyarıyla ilgili tek kelime etmedi.  

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2022 YILI SAYIŞTAY RAPORU: 


“BESOT AŞ'ye 15 yıl süre ve 500 TL kira bedeli ile devredilen Firi Bayrıl Spor Tesisleri ile Mümin Özkasap Stadyumunun BESOT AŞ tarafından Manisa Futbol Yatımları AŞ’ye kiralandığı, spor tesisin bütünüyle kulüp binası, antrenman salonu ve sahası, konaklama ve takımın sosyal alanları olarak kullanıldığı, stadın ise futbol takımının profesyonel ligdeki maçlarına ev sahipliği yaptığı ve bu tesislere ilişkin elektrik, su, doğalgaz gibi cari giderlerin yanı sıra spor aletlerine ilişkin demirbaş alım giderlerinin de belediye bütçesinden karşılandığı, tesiste Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın personelinin görev yaptığı tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra yine büyükşehir belediyesinin mülkiyetinde bulunan 45 M 6662 plakalı otobüsün Manisa Futbol Yatırımları AŞ’nin logosu giydirilerek, futbol takımına tahsis edildiği ve aracın akaryakıt, bakım, otoban geçiş ücretleri, vs. giderlerinin de bütçeden karşılandığı görülmüştür. Büyükşehir belediyesinin profesyonel spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapması ya da herhangi bir ad altında kaynak aktarması mümkün değildir.”