Haber: Hülya Kılınç

Manisa Barosu Hizmet Binası Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen baloya Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, Türkiye Barolar Birliği delegeleri, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, stajyer avukatlar katıldı. 

Ümit Rona


Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, Cumhuriyet’in 100. Yılını, Manisa Barosu’nun 98. Yılını kutladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlediklerini ifade eden Rona, “Bu gecenin anlamlı belki içinden geçtiğimiz dünyanın geçtiği dönem itibariyle daha anlamlıdır. O yüzden Cumhuriyet’e daha fazla sahip çıkmak gerektiğine inanıyoruz. Cumhuriyetle hemen hemen eş değer yaşta olan ve 98. Yaşını kutlayan Manisa Barosu’na yakışır bir program olmasını istedik. Cumhuriyete daha çok sahip çıkmak bizim için önemli. Şunu söylüyorum. Acı itiraf ama biz 100. Yılı bir kez görebileceğiz o da bugündür. Ama biliyoruz ve inanıyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk’ün o muhteşem sözü, ‘Benim aciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Bu nesillere aktarılacaktır. Bütün meslektaşlarımız olacak Cumhuriyetimizi yaşatacağımıza inanıyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı onuru ve şerefini bizlere yaşatan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve Türk ecdadımıza Nene Hatun’dan Gördesli Makbule’ye kadar hepsine teşekkür ediyorum. Ruhları şad olsun. Onları minnetle anıyoruz. ”dedi. 

manisa barosu balo

Başkan Rona, Atatürk ve adalet terazisinin bulunduğu, Türkiye Cumhuriyeti 100. Yıl ve Manisa Barosu 98. Yıl yazan baronun 100 yıla özel hazırladığı yeni logoyu tanıttı. 
Konuşmanın ardından Efe Çıraklar ve ekibi Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Halk oyunları bir gösteri gerçekleştirdi.