Haber: Atilla Yoğurtçu

Başkan Ahmet Akın, seçim döneminde verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor. 2024 yılı tarımsal sulama hizmet bedellerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması ve su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması konusunda teklif verdi. Bu kararlar, Mayıs ayının 2. Birleşiminde meclis üyelerinin oylamasına sunulacak ve Haziran ayından itibaren geçerli olacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor. 2024 yılında tarımsal sulamanın ücretsiz olması ve su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması konusundaki önergesi Balıkesirlileri sevindirdi.

“TARIMSAL SULAMA ÜCRETSİZ OLACAK”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı 1. Birleşiminde gündeme gelen 2024 yılı tarımsal sulama hizmet bedellerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması teklifi, ilgili komisyona havale edildi. Komisyonda görüşülmesinin ardından Mayıs ayının 2. Birleşiminde meclis ÜYELERİNİN OYLAMASI SONUCUNDA TARIMSAL SULAMA ÜCRETSİZ HALE GELECEK.

“SUYA YÜZDE 15 İNDİRİM YAPILACAK”

Büyükşehir Belediye Meclisinin hemen ardından gerçekleştirilen Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nün (BASKİ) yeni dönemdeki ilk Genel Kurulunda, Marmara Bölgesi’nin en pahalı suyunu kullanan Balıkesirlilere yönelik su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması teklifi verildi. Hane halkı ekonomisine katkı sağlamak amacıyla su fiyatlarında yapılacak yüzde 15’lik indirim, konutlar, işyerleri ve diğer tüm tarife gruplarını kapsayacak. Komisyonda görüşülmesinin ardından Mayıs ayının 2. Birleşiminde meclis üyelerinin oylamasına sunulacak ve Balıkesirliler, Haziran ayından itibaren suyu yüzde 15 daha uygun fiyata kullanacak.