PUTRAJAYA (AA) - Malezya Başbakanı Enver İbrahim, ülkesinin 66'ncı bağımsızlık yıl dönümü kutlamalarında "birlik" mesajı vererek, halkı "modası geçmiş ve dar görüşlü zihniyetleri reddetmeye" çağırdı.

Güneydoğu Asya ülkesi Malezya'da bağımsızlığın 66. yılı kutlamaları kapsamında idari başkent Putrajaya'da düzenlenen geçit törenine Başbakan Enver ve Kral Sultan Abdullah Şah katıldı.

Enver, Ulusal Gün’ün bir gün öncesindeki halka sesleniş konuşmasında Malezya halkına "farklılıkların ulusu mahvetmesine izin vermemeleri" uyarısında bulunarak, "güçlü ulusların sadece kötü yönetim ya da yolsuzluk nedeniyle değil, etnik ve dini fanatizm ateşiyle oynadıkları için de çöktüklerini" ifade etti.

"Farklılıklarımız bizi ileriye taşıyacak bir güç de olabilir, toplumun ve ülkenin dokusunu tahrip edebilecek bir güç de. Şüphe, kuşku, siyasi ve ırksal nefret tohumları ekmeye devam etmeyi ya da artık yeter demeyi seçebiliriz." diye konuşan Enver, halka "birlik olma" mesajı verdi.

Enver, ayrıca halkı "modası geçmiş ve dar görüşlü zihniyetleri" reddetmeye çağırarak, İslam'ın statüsünün ve Malay ayrıcalıklarının anayasada yer aldığını ve değişmeyeceğini vurguladı.

Hükümetin "tüm azınlıkların ve marjinal grupların haklarını da savunacağını" belirten Enver, "Malezya, sadece gökdelenleriyle değil, aynı zamanda vatandaşları için adaleti garanti etmesiyle de tanınmalı." dedi.

Malezya Kralı da Facebook'ta yaptığı paylaşımda Başbakan Enver'in "birlik" çağrısını yineledi.

Kral Sultan Abdullah, bu birliğin "ülkenin istikrarı ve refahı için ana anahtar olmasının yanı sıra mevcut ve gelecekteki zorluklarla yüzleşmek için bir tohum ve güç kaynağı" olacağını ifade etti.