Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Binası Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde bugün yapılan etkinlikte, dünyaya prematüre gelen bebeklerin ‘17 Kasım Dünya Prematüre Günü’ kutlandı.

"ÇOK ZOR GÜNLERİMİZ OLDU, BERABER AĞLAYIP BERABER GÜLDÜK"

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Aslı Melekoğlu, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nü aileler ve bebeklerle birlikte kutladıklarını söyledi. Çok mutlu ve sevinçli olduklarını dile getiren Melekoğlu, "Bebeklerimizin büyüdüklerini ve yürüdüklerini görmek, ellerinde çiçeklerle gelmeleri gerçekten büyük bir mutluluk" dedi.

Dünya Prematüre Günü’nün 2011 yılından buyana tüm dünyada kutlandığını kaydeden Aslı Melekoğlu, 37’nci gebelik haftasından önce erken doğan bebeklerin karşılaşması muhtemel olan çok büyük risklerin olduğunu belirtti. Melekoğlu, prematüre doğan bebeklerin çok güçlü ve savaşçı olduklarını ifade ederek, "Hepsiyle gurur duyuyorum. Çok zor zamanlarımız oldu, beraber güldük ve ağladık. Günlük 1-2 gram almalarında bile ailelerimiz seviniyorlardı. Bebeklerimizin günlük gelişmelerini hep beraber takip ettik ve sonunda çok güzel bir şekilde evlerine gönderdik. Ekip olarak hep beraber çalıştık. Ailelerimiz için oldukça zor bir durumdu" dedi.

Doktor Öğretim Üyesi Aslı Melekoğlu, prematüre bebeklerin zorlu bir süreçten geçtiklerini kaydederek, "Bebekler içeride ayrı bir yaşam mücadelesi, ailelerde dışarıda ayrı bir savaş veriyor. Biz, onlara anne karnındaki gibi güvenli bir ortam sağlamaya çalıştık. O güvenli, sevgi dolu ortamı sağlayıp, bir anne bebeğine nasıl yaklaşıyorsa biz de o şekilde yaklaştık. Sanıyorum başardık" diye konuştu.

Çocukları prematüre doğan aileler ise zorlu süreçten sonra büyük bir mutluluk yaşadıkların ifade ettiler.