Malatya’nın Karaca Mahallesi’nde besicilik yapan üreticiler, asırlardır yaşatılan koç katım geleneğini sürdürüyor. Koyunların yavrulama zamanının kontrol altına alınması amacıyla ilkbaharda sürülerden ayrılan koçlar, sonbaharda süslenerek yeniden sürüye dahil ediliyor.

"ÜRETİME İHTİYACIMIZ VAR"

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Malatya’da 2022 yılı koç katımını düzenlediklerini belirterek, "Bereketli olmasını diliyoruz. Üreticilerimizin daha fazla üretmelerini istiyoruz çünkü üretime ihtiyacımız var. Tüketim artıyor, bu doğrultuda üretiminde artması lazım. Yetiştiricilerimiz daha fazla desteklenmelidir. Altyapı, su, tuvalet ve sosyal ihtiyaçlarla ilgili problem ve sıkıntılarının giderilmesi gerekiyor. Üreticilerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için projelerimiz var" dedi.

"SOSYAL DESTEK İSTİYORUZ"

Üretici Zeynal Alkan ise yıllardır hayvan üreticiliği yaptığını belirterek, "Bereketli olmasını diliyorum. Bütün üreticilerimize bereket ve uğur getirsin" dedi. Alkan, üreticilerin sıkıntılarının olduğunu ifade ederek, "Suluk ihtiyacımız var. Devletin arpa desteğinde biraz daha yardımcı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Hayvancılıkla uğraşan Zeynep Boyraz da kadın üreticiler için sosyal destek isteyerek, "Sigortamız olsun. Çobanımız yok. Çobanlarımızın da sigortaları, sosyal destekleri olsun, bunun için destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.