Alper Baran Esin'in sunduğu ve dokuz8TV'de yayımlanan Yerel Gündem programına Gazeteci Belgizar Abiri, konuk oldu. Abiri, AKP yönetimi nedeniyle depremde yıkıma uğramış kentin geri planda bırakıldığını söyledi. Abiri, "AK Parti yönetiminin ben her şeyi bilirim düşüncesi... Malatya'da seçmenin güçten yana tavrı var maalesef bu yüzden AK Parti'yi destekliyor. CHP İzmir'de nasıl etkinse Malatya'da da AK Parti etkin" ifadelerini kullandı.

Depremin ardından yurttaşların problemlerini barınama ve yiyecek üzerine indirgediğini belirten Malatyalı gazeteci, "İnsanlar adaylar hakkında düşünmesini elinden aldılar. Yurttaşlar, AK Parti tekrar alır diyor. İnsanlar Genel Merkez'den gelecek adayı bekliyor. Bunun nedeni de muhalefetin yetersiz tutumu. CHP burada ikinci vekili çok küçük farkla kaçırdı" dedi.

DEM Parti ve CHP'nin  büyükşehre aday olduğunu fakat muhalefet olarak birbirleri ile istişarede bulunmadıklarını açıklayan Abiri, "AK Parti boşlukları dolduruyor. Sokak depremi yaşıyoruz ama CHP'de de deprem var.  Etkin bir isim adaylık için başvurmadı. 11 ilçe ve büyükşehir belli değil. Büyükşehir için etkin bir isim yok. CHP aday çıkarmadım dememeyecek bir aday gösterecek" bilgisini verdi.